dijous, 31 de maig del 2012

AHIR vaig anar a...

AHIR vaig anar a... veure el nou espectacle d'en Cesc Gelabert V.O.+ al Teatre Lliure (Montjuïc) de Barcelona.


Cesc Gelabert presenta un nou espectacle que inclou l'estrena de tres solos, V.O + 1-2-3, amb música de Borja Ramos, i la interpretació de peces antigues revisades per aquesta ocasió com Preludis, Al Capone, Lágrimas Negras o Funny Valentine.


Amb aquest espectacle, Gelabert retorna al cor, al nucli, a l'essència del seu moviment i de la seva presència.
Durant els 55minuts que dura l'espectacle, Gelabert ens va comentant (cosa que es d'agrair davant la dansa contemporània) de què va cada peça que interpreta, el subtítol que es pot llegir en cada moviment.


Gelabert ens confessa, en un moment donat, que la seva fita com a professional de la dansa és la d'aconseguir fusionar la coreografia i la interpretació. Però en cap moment l'espectador pot dubtar que realment ho aconsegueix en cada pas.
Els que ja l'heu vist alguna vegada, estareu d'acord amb nosaltres que la seva elegància en escena, en vestuari, en moviment, la fluidesa del seu cos... és precursora d'un geni en acció (no us recorda en Jacques Tati?). Cada gest, cada sentiment expressat amb el cos, cada múscul que es contrau, duen la música i el ritme associats a la perfecció. Podríem no sentir la melodia, però la sabríem veure reflexada en la seva dansa.
En aquest espectacle també balla una sardana, a l'estil de la dansa contemporània, com ja va fer a l'espectacle inaugural del Festival Grec de Barcelona 2011 La muntanya al teu voltant, amb la que vam gaudir molt. Magnífica mescla.

Cesc Gelabert serà al Teatre Lliure de Barcelona (Montjuïc) fins al 3 de juny. Totalment recomanable (com sempre amb en Gelabert)... tot i que, amb la dansa contemporània, ja se sap que s'ha de tenir la ment molt i molt oberta, i molt i molt desperta. Si és així, gaudireu com el que més.

MOI, MOI!

dimecres, 30 de maig del 2012

AVUI m'agrada...

AVUI m'agrada...en les pèrgoles.
Continuant amb el tema dels jardins i dels exteriors, una sel·lecció de pèrgoles... fresques... i preparades per a protegir-nos de les calors més fortes de l'estiu!


... i, per acabar, la pèrgola de la nostra casa de la muntanya... pel davant...


... i pel darrere...


Per cert... hi ha d'altres maneres de deixar l'herba de casa vostra en perfecte estat de revista... i abonada! Hi ha una empresa a Portland, Estat Units, que lloga les seves cabres per a fer aquesta feina, i a Ohio lloguen les ovelles. L'empresa Google ja ho fa així!

més en aquest link, i en aquest altre link

MOI, MOI!

A CASA NOSTRA hi ha...

Hyvää päivää!
L'objecte d'aquesta setmana no serà ben bé un objecte, sinó que, continuant amb el tema d'ahir, dels parcs i dels jardins, us ensenyarem algunes imatges de la terrassa de la casa de la ciutat i dels parterres de la casa de la muntanya, i que hem estat preparant aquestes últimes setmanes per engalanar l'estiu.

······

Els agapanthus encara no han florit... però estan a punt a punt!

MOI, MOI!

una MICA de TOT... i de RES

Hyvää päivää kaikille,
Ahir, tot patinant, ens vam trobar amb aquesta enorme escultura de sorra a la platja de la Barceloneta.



És publicitat de la ciutat de Viena, no del restaurant Viena!

MOI, MOI!

dimarts, 29 de maig del 2012

HÈLSINKI

Molts pensàvem que el paissatgisme i els imponents jardins i parterres eren cosa més aviat del sud... a excepció del Regne Unit... del que ja conèixem la seva passió per les plantes i les flors i les seves mostres i concursos (i els gnoms). Els jardins espanyols dels reials edificis (àrabs o cristians), els jardins francesos dels castells i palaus (com els de Versalles) i els jardins italians de les villes toscanes. També els mítics jardins penjants de Babilònia!
Però al nord també hi ha una cultura ben arrelada de parcs i jardins. I Finlàndia no n'és l'excepció. A ells també els arriba la primavera i el bon temps... i els mosquits!


...ei... que això és una escultura de Turku...!

Tot i que també a la tardor i a l'hivern arreglen els seus parcs i guarneixen amb flors i plantes!



No dubteu mai del bon gust dels finlandesos... ni a l'hivern!

MOI, MOI!

HÈLSINKI

Hyvää päivää!
Quins tres dies de festa més llargs...!
Bé... per alguns... no a tot arreu fan festa per la segona Pàsqua.


Aquest cap de setmana vam veure al Time Out un article sobre l'Albert Guijarro. 


src COMRàdio
I qui és? Doncs és un  dels codirectors del Festival Primavera Sound de Barcelona.
I per què surt a col·lació? Doncs perquè en l'article s'esmenta que adora les vambes de la marca finlandesa Karhu, sobretot les edicions dels 80, i lamenta que només les troba a Finlàndia; i ja sabeu que tot el pugui tenir relació amb Finlàndia ve a parar aquí.





Ens n'haurem de comprar unes quan hi pugem aquest estiu?


MOI, MOI!

divendres, 25 de maig del 2012

HÈLSINKI

Els divendres també fan pensar en viatges...

Il·lustració per a l'Oficina de Turisme de Hèlsinki. Pòster commemoratiu de la fundació de la ciutat.
Dissenyat per Martti A. Mykkänen.
(Graphics Annual 1969-1970)
Els edificis que configuren aquest skyline de la ciutat són, començant per l'esquerra, l'espectacular punxa de l'església Mikael Agricolan Kirkko, les dues torres de la façana de l'església Johanekseenkirkko, la màgnifica cúpula blanca de la catedral o Suurkirkko, la gran torre de l'església Kallion kirkko, la següent no n'estic segur però crec que és la torre de la Pyhan Henrikin Katedraali (algú m'ajuda?), la nòria del parc d'atraccions Linnanmäki, i al davant, la torre de l'Olympiastadion.



Hyvää matkaa ja hyvää viikonloppua!
Bon viatge i bon cap de setmana!

MOI, MOI!

una MICA de TOT... i de RES

Ara que ja tenim el cap de setmana aquí... us fa un banyet?

Brammy-kyprianou-residence-exterior-pool-family-portrait_rect540
src dwell

The-mill-house-transformation-by-marie-laure-helmkampf-7_rect540
src zimbio

Glendower_7_rect540
src bestor architecture

House-earth-light-house-exterior-pool_rect540
src dwell

Muston_180309_07_rect540
src contemporist

88_rect540
src houzz

Tmp21_rect540
src residential architect

Screenclip_rect540
src eckersley garden architecture

Screenclip2_rect540
src houzz
Els que ens coneixeu més... sabreu d'on és aquesta!


Bona remullada!
MOI, MOI!

dijous, 24 de maig del 2012

AHIR vaig anar a...

AHIR vaig anar a... la inauguració de la Fira Internacional d'Art Contemporani de Barcelona SWAB.



Ocupa els pabellons 2 i 3 de la Fira de Barcelona-Montjuïc, i té l'entrada per l'Avda Reina Maria Cristina.

A la Plaça de l'Univers hi trobareu dues parets laterals, el Swab Urban, on tota una sèrie de'artistes urbans emergents, inclosos dins del projecte B.A.D (Barcelona Art District) hi han anat estampant la seva obra. Ahir a la tarda encara quedava algun espai en blanc... però segurament avui ja deu estar tot ple, doncs vam asistir al procès de creació i desnvolupament de les intervencions (Lucas, Spogo, Clara Nadal, Joaquim, Brusco, Jorge Ro, Vinz, Limow, Aryz, Inocuo, Lo siento, Kenor, Zosen, Dixon, Bevilacqua, Dave, Oriol Moragrega, Aleix Gordo, Difusor, Ivana Flores, Dyox, Misnines, Ainize Txopitea, Xupet, Uri, Jens-Peter Brask, Ulrik Schiodt, Mateo Fumero, Xavi Sert, Pablo Marfá, Kike Mestre, Marco Glasser, Alex Gordo&Jalón, Kram, Michael Bevilacqua, Jens-Peter Brask y Ulrik Schiodt). Tot i cap, i tot és possible.


Només entrar al pabelló 3, us trobareu amb dos projectes força interessants.
D'una banda, el SWAB TOY'Z by FLS, un projecte solidari amb la lluita del VIH, on hi han participat 100 artistes i dissenyadors que han costumitzat cada un d'ells un 8"Qee Bear DIY. Es tracta d'una subasta benèfica, i els beneficis es destinaran a la Fundació Lluita contra la SIDA (FLS).


L'altra iniciativa, és una màquina expenedora on hi podreu comprar petites obres d'artistes locals emergents per només 100euros o 200euros. VAM, Vending Art Machine.

SWAB compta enguany amb el doble d'expositors que l'any passat, i hi ha representats artistes i galeries no només del nostre país, sinó també d'arreu del món, consolidant-se així com a aparador de l'art emergent.


MOI, MOI!