divendres, 29 de juny del 2012

AHIR vaig anar a...

AHIR vaig anar a... la Festa d'estiu del Grup Hotusa per a celebrar els 10 anys de la inauguració de l'hotel Grand Marina 5*GL al World Trade Center de Barcelona.


Tot i la increïble xafogor que feia ahir a la ciutat de Barcelona, es va cel·lebrar amb gran pompa, a l'Hotel Grand Marina de Barcelona, situat a l'edifici World Trade Center, la festa dels seus 10anys de vida. I nosaltres hi vam fer cap!


L'invitació exigia anar vestit de cocktail-etiqueta... però nosaltres ens en vam adonar massa tard. Tot i això... camisa portàvem... i estàvem igualment molt elegants! Però la calor era terrible! Per sort, amb les hores, es va anar atemperant, sobretot al costat del mar.
La festa es va cel·lebrar a la terrassa de l'hotel, i es va poder degustar una tria de plats típics de les ciutats on hi ha un hotel Eurostars de la cadena Hotusa.


De Barcelona: Vermut de tomàquet i berberetxo, coca de sardina amb escalivada, estofat de pèsols a la menta amb tripa de bacallà, butifarra amb crema de monegetes i múrgoles, arròs melòs de cigales, mousse de recuiut amb mel i nous (el vi, bodegues Rotllan Torra i Parès Baltà); 
De Roma: Amanida d'arròs Venere, melò Cantaloup, llagostins i flor de carbassó, saltimbocca romana amb sàlvia, tiramisú romà (el vi, bodegues Piccini Chianti Classico DOCS); 
De Budapest: Mousse de foie d'oca amb tokaji i confitura de taronja amarga, el tradicional Goulash húngar, Somlói galushka (el vi, bodegues Tokaji Château i Dereszla Furmint VT); 
De Múnich: Obatzda amb brètzel, haxe amb rotkhol i bratkarttoffeln, pastís de cireres (el vi, bodegues Robert Weil Riesling, Franziskaner i Löwenbräu); 
De Buenos Aires: Chorizos y empanadas criollas, brochetas de bife con chimichurri, pernil de ternera argentina, panqueque con dulce de leche (el vi, bodegues Uco Acero 2010 Malbec); 
De Lisboa: Sopa de melò amb pernil d'alentejo, bacallà en crosta de pa i mel i mostassa, arròs amb llet amb fruites tropicals (el vi, bodega 2010 Niepoort Dócil Vinho Verde Loureiro Oporto Petre's Port Tawny); 
De Madrid: Cucharita de Matrimonioantxoa y boquerón con alga Wakame y aire de tomate de cuelga, cochinillo de Guadarrama asado a baja temperatura relleno de higado de oca e infusión de tomillo limonero, leche frita en texturas d espuma de vainilla i cristal de especias (el vi, El Regajal 2010); 
D'Ourense: Empanada de chocos y zamburiñas, almejas a la marinera, pulpo estilo A Feira, tarta de santiago, canutillo de queso tetilla con membrillo (el vi, Ribeiro Sancloido); 
I Sevilla: Gazpachuelo de rape con brocheta de langostino, cubit de rabo de toro con cremoso de patatas y piñones tostados, crema malagueña con pasas de Corinto (el vi, Manzanilla Pasasa Pastrana Pedro Ximénez Toro Albalá).

A l'hora dels parlaments, el director de la cadena, Amancio López Seijas, va fer referència al moment que estem passant, però reconeixia el bon moment que passava el sector turístic, gràcies, sobretot, a l'afluència de públic dels països emergents. D'altra banda, també va remarcar que no podem creure en què aquesta onada de pessimisme que ens envolta sigui realment passiva, perquè de veritat contamina l'esperit emprenedor i la voluntat de sortir-se'n. Artur Mas, tot i elogiar la bona salut del turisme a Catalunya, i sobretot a Barcelona, no va poder parlar de l'obertura de crèdit i la reducció dels impostos que Amancio López Seijas li demanava per tal de no malmetre el camí, més o menys bó, de les empreses catalanes i, sobretot, del turisme.


La vetllada va anar discorrent plàcidament, i la música de l'orquestra ens embriagava l'esperit.


MOI, MOI!

dijous, 28 de juny del 2012

...sense títol

It's funny, but when the weather is beautiful all the time... 
it's no longer special! (de la pel·lícula Hollywood, je t'aime)

Ànims a tots... algun dia aquesta crisi passarà, i valorarem els esforços i els sacrificis fets per a superar-ho! 
Si el temps és sempre assoleiat, deixa de ser especial!

HÈLSINKI

Hyvää päivää!
El juliol de 2010, el bussejador Christian Ekstrom i el seu equip van descobrir en un enfonsament a les Illes Åland, una zona autònoma de Finlàndia, i situades entre aquest país i Suècia, al golf de Bothnia i davant les costes de Turku, un carregament de 145 botelles de xampany, que es creuen de principis del segle19. Si realment fós així, tal i com sembla, això les converteix en les més antigues, conservades i consumibles, del món.

via BBC
Sembla ser que les botelles trobades pertanyen a les marques Veuve Clicquot (47 botelles) i Juglar. D'acord amb el Govern Regional d'Åland, el propietari legal de les botelles, aquestes han pogut conservar tota la seva qualitat gràcies a les baixes temperatures i la foscor del fons del mar Bàltic. A més, la pròpia pressió interna de l'espumòs contingut a les botelles ha impedit que l'aigua es filtrés dins de les botelles, com ja havia passat en d'altres de les botelles trobades que eren de vi negre o blanc. 


via Govern d'Aland


Al novembre d'aquell any, un grup d'experts enòlegs i periodistes especialitzats, van poder provar una botella de cada, i tots van coincidir en què eren d'excel·lent qualitat.
Al 2011 es va realizar una primera subhasta de botelles, i es va arribar a la xifra rècord de 30000euros per una sola d'elles. Ara fa uns dies, vuit d'aquelles botelles es van vendre en subhasta per un valor total de 96500euros. Un comprador va arribar a pagar 15000euros per una sola botella de la marca Veuve Cliquot.


Les autoritats d'Åland, ja van anunciar amb la primera subhasta que dedicarien tota la quantitat recaudada a la protecció dels ecosistemes marins.

via aland.com
MOI, MOI!

dimecres, 27 de juny del 2012

...sense títol

Ja fa uns quants dies que els mosquits i les seves picades van fent la guitza. I aquests petits i molestos xucladors s'ho passen d'allò més bé tan aquí, com a Finlàndia (hyttynen).


A Finlàndia, les temperatures dels mesos de, sobretot, juny i juliol, ja poden superar amb escreix els 20graus, i el sol no es pon fins ben bé passades les 11 de la nit. Això fa que Finlàndia es converteixi, també, juntament amb el fet de ser el país dels mil llacs, en el paradís a la terra per als mosquits.
No són tan freqüents a les zones més poblades, a les ciutats, sinó al camp, prop dels llacs, i molt més cap al nord, a Lapònia.


Però, per sort, hi ha diferents remeis casolans que podem aplicar per a evitar, si no completament, el màxim nombre d'atacs, a part de les solucions químiques que ja coneixem.
Per una banda, hi ha algunes plantes que foragiten la presència dels insectes, com són la planta de la citronella, el romaní, la nepeta cataria (catnip), la calèndula o marigolds, la lavanda, l'alfàbrega,... dels que també se'n poden fer ungüents naturals.

D'altra banda, si voleu quedar-vos una estona asseguts al porxo sense que us piqui ningú, també podeu recòrrer a un ventilador. El New York Times va presentar un estudi que determinava que l'aire del ventilador repel·lia els mosquits i d'altres bitxets voladors, no només per raons òbvies, sinó també per l'efecte refrescant sobre la temperatura i la suor de la nostra pell, i pel fet de dissipar el diòxid de carboni que exhalem, i que atrauen tant els mosquits.




Però si ja no hi ha res a fer... i ja us han picat... a banda d'aquell llapís pudent d'amoníac, podeu fregar-vos sabó... de barra... que en diuen... en sec... per tota l'àrea de la picada. Se suposa que haurieu de notar alleugeriment de seguida.

072210-soap.jpg
via apartment therapy
Have fan!
MOI, MOI!

una MICA de TOT... i de RES

Hyvää ja ihanaa päivää!
Vam esperar que la temperatura es calmés una mica, però finalment vam sortir a patinar. El vespre era deliciós...


...però el trànsit que hi havia de vianants, patinadors, ciclistes, patinets, corredors, ... era considerable! Tothom a la fresca!


MOI, MOI!

dimarts, 26 de juny del 2012

AVUI m'agrada...

AVUI m'agrada... aquest vídeo d'animació tan estiuenc i refrescant.




MOI, MOI!

AHIR vaig anar a...

AHIR vaig anar a... la presentació de la temporada 2012-2013 del Teatre Nacional de Catalunya de Barcelona.


La darrera temporada per a Sergi Belbel com a director del TNC, després de set anys d'èxits, presenta un gir en la programació de les sales. Sergi Belbel ha volgut cedir el gran espai escènic de la Sala Gran a obres contemporànies de joves autors, quatre d'ells catalans: Albert Espinosa (Els nostres tigres beuen llet), Jordi Casanovas (amb la reposició de l'obra Una històrica catalana), Marc Rosich (La dona vinguda del futur) i Pere Riera (Barcelona); mentre que la programació més clàssica es durà a terme a la Sala Petita (Àlex Rigola i Macbeth, Ball de titelles de Ramon Vinyes i Quan despertem entre els morts d'Henrik Ibsen, també, Llibertat de Santiago Rusiñol). La Sala Tallers i T6 també presenten les seves novetats com Donka (una carta a Txèkhov) del prestigiós creador de circ Daniele Finzi Pasca.


La temporada s'estrenarà amb la divertida obra La Bête, del nord-americà David Hirson, que el mateix Sergi Belbel dirigirà, amb Anna Lizaran, Jordi Boixaderas i Abel Folk, entre d'altres. Una obra de teatre sobre el món del teatre.


Tots els detalls de la nova programació, i de les obres presentades, a la web del TNC.


MOI, MOI!

dilluns, 25 de juny del 2012

HÈLSINKI



El primer thriller sobre los entresijos del sistema financiero.
El periodista finlandés Karo Hämäläinen (1976) es redactor jefe de la importante revista sobre inversiones y finanzas Aryopaperi. Su reportaje en 2008 sobre el banco islandés Glitnir está considerado uno de los trabajos periodísticos clave para entender la actual crisis económica.  
Hämäläinen se sirve de sus conocimientos financieros para novelar una realidad que, cada vez más, se parece a un escalofriante thriller. La trama, los personajes y el suspense de Calle Erottaja se sustentan en elementos propios del turbio mundo de las inversiones. El resultado es un híbrido de inusual profundidad narrativa, donde el lenguaje de los brokers se convierte en poesía y refleja la tragedia económica que nos rodea. 
La novela toma su título de la calle Erottaja, donde se encuentran las principales empresas de Helsinki. Los protagonistas de la novela, dueños de la empresa Erottaja Investment Partners, deciden recuperar el control de la misma (vendida hace años a un banco de inversión sueco) tras la caída de Lehman Brothers. Ese es el comienzo de una trama descarnadamente real que explora los entresijos del mundo financiero y las terribles consecuencias que ha acarreado su corrupto funcionamiento durante los últimos años.

HÈLSINKI

Hyvää päivää ja ihanaa manantaita!
Sembla que aquesta setmana tindrem una onada de calor, i els termòmetres s'enfilaran molt! D'altra banda... què hem d'esperar... ja sóm a l'estiu!
De totes maneres... hem decidit avançar-nos uns mesos, i unes estacions, i us portem una curiositat dels finlandesos que hauria d'ajudar-vos a passar millor aquestes calors! L'avanto!



Viatjant per Finlàndia a l'hivern, quan tot (i tot... és tot) està gelat i ben congelat, pots arribar a trobar gent (gent gran i tot!) que han fet un forat en algun dels milers de llacs gelats que hi ha al país, i que si estan banyant relaxadament (molt sovint, desprès de la sauna)!
El nom en finès d'aquests forats fets al gel amb la finalitat de ficar-s'hi per banyar-se a les aigües congelades és avanto.

Agujero_lago
via visit finland
Els aficionats al bany en aigües (con)gelades es canvien en petites construccions, més o menys elaborades, que fan la feina de vestuaris.

Sauna_lago
via visit finland
És perillòs? Els que ho han probat... i repeteixen... i repeteixen... diuen que és altament beneficiós per a la salut.

Avanto
via visit finland
Ja ho sabeu... al agua patos!

article inspirat per Destino Finlandia 
MOI, MOI!

divendres, 22 de juny del 2012

...sense títol

Demà serà la revetlla de Sant Joan
Compte amb els petards, i les fogueres! Sinó... ja sabem què passa. Volen els dits pertot!
Per cert... A Finlàndia també se celebra de manera prou important la festivitat de Sant Joan. En diuen Juhannus. I se celebra durant la nit més curta de l'any, avui, perquè, sobretot a les regions de més al nord... és quan el sol (aurinko) no arriba a pondre's mai. És, veritablement, el sol de mitjanit.


Tothom marxa cap a les seves cabanes d'estiu, les mökki. Tot i que, cada vegada més, també se celebra a les grans ciutats. Cuinar, relaxar-se i, sempre, beure, amb els amics o la família. De totes maneres, també és tradicional encendre les fogueres, o kokko, que després es llancen al mar o als llacs.

via an arctic rainbow of colour 
Hyvää viikonloppua kaikille, ja ihanaa Juhannusta!
Bon cap de setmana a tots, i feliç revetlla de Sant Joan!
MOI, MOI!

AHIR vaig anar a...

AHIR vaig anar a... la Festa dels Amics de la Fundació Miró 2012.


Com cada any, per aquestes dates, els Amics de la Fundació Miró celebren la seva festa, a la mateixa Fundació Miró...


...enmig d'obres del genial artista català... i d'unes vistes immillorables del capvespre de la ciutat de Barcelona.


Així mateix, aprofiten per inaugurar l'exposició d'algun o alguna artista contemporani trascendental. Aquesta vegada, l'espai és per a l'artista libanesa Mona Hatoumguardonada amb el Premi Joan Miró 2011 per la seva habilitat per connectar experiència personal i valors universals, i la seva exposició Projecció (22 de juny - 24 de setembre), primera monogràfica de l'artista a Barcelona.


Estableix un diàleg amb els corrents de l’art modern com el surrealisme, el minimalisme, l’arte povera, el body art, el land art o el site-specific art, entre altres.

MOI, MOI!

HÈLSINKI

Hyvää päivää ja ihanaa perjantaita!

Ahir... examen de final de curs de finès... amb prou bona nota per als dos!


MOI, MOI!

dijous, 21 de juny del 2012

HÈLSINKI

Moi! Hyvää päivää!

Sanna Annukka és dissenyadora i impressora. Els seus dissenys rebossants de colors sòlids estan influenciats bàsicament pels estius que passava de petita al nord de Finlàndia.

Sanna Annukka / IhmemaaSanna Annukka / Magic BerryushSanna Annukka / Bear Postcard

Els seus records viatgen més enllà fins a trobar els boscos, els llacs, la fauna de la seva infantesa (paraula que, curiosament per a nosaltres, en finés és lapsuus).

KarelianlintuLapinlintuSaimaanlintu


La seva carrera com a dissenyadora va començar l'any 2008 a Marimekko, i la seva primera col·lecció és va inspirar en les llegendes i els mites del Kalevala, el poema èpic nacional de Finlàndia. La segona col·lecció que ha dissenyat per a Marimekko reflecteix els paisatges, l'arquitectura i la cultura de Finlàndia. 

Sanna Annukka / Taikamylly TableSanna Annukka / Kanteleen Kutsu

Però la seva carrera actualment es divideix en els seus treballs d'impremta i els dissenys per a les seves pròpies col·leccions.

Sanna Annukka / Keane / Album CoverSanna Annukka / Kanteleen Kutsu / Taikamylly 2

Fins i tot... s'atreveix a dissenyar Barcelona!


totes les imatges via bigactive.com

MOI, MOI!

dimecres, 20 de juny del 2012

A CASA NOSTRA hi ha...

L'objecte d'avui són els nostres companys els gats.


El primer d'ells, el més vell de tots, és un gat molt viatjat. Va estar durant molts anys a la casa de la ciutat dels meus pares. Més tard, se'n va anar a la casa de la muntanya... I no fa pas gaire va tornar a la ciutat, a casa nostra.


Aquests tres són molt més joves... El de l'esquerra va ser el primer regal que vaig fer a en Jordi (perquè li agraden molt els gats). El de la dreta va venir d'Egipte. És Bastet, la deesa de l'antic Egipte protectora de la llar, i simbolitza l'alegria de viure. El del mig... és un gat. No ho sembla massa... però ho és. És de robeta i està enmarcat. El vam comprar a una noia que té un petit taller al carrer Flassaders de Barcelona on fa meravelles amb el pelfa.

MOI, MOI!