dijous, 21 de març del 2013

HÈLSINKI

Hyvää iltapäivää kaikille!
Finlàndia, per la seva posició geogràfica, és un bon lloc per a observar les magnífiques i sempre màgiques aurores boreals. I aquests any ha estat especialment bo per a la seva observació. De fet, des de l'any 2003 no s'havien vist aurores boreals tan espectaculars com les de finals de 2012 i principis de 2013.


Aquestes es va poder veure el passat 17 de març des de l'Aalto-yliopiston Sähkötekniikan korkeakoulun Metsähovin radiotutkimusasema, dos dies i mig després d'unes potents explosions solars.



No és difícil que a Hèlsinki puguin arribar a veure's aurores boreals, però, habitualment, la contaminació lumínica de les grans ciutats ho impedeix. A més, com més al nord, més possibilitats hi ha de caçar-les. De totes maneres, degut a l'espectacularitat de l'aurora boreal del passat 17 de març, fins i tot a la capital de Finlàndia es va arribar a veure.



L'aurora polar consisteix en una resplendor que apareix al cel nocturn de les regions properes a les zones polars a causa de l'impacte de les partícules de vent solar amb el camp magnètic de la Terra. A les latituds en l'hemisferi nord es coneix com aurora boreal, batejat amb el nom de Galileo Galilei, en referència a la deessa romana de l'alba Aurora i el seu fill, en representació dels vents del Nord. Normalment es veuen més intensament durant les temporades de setembre a octubre i de març a abril. A les latituds de l'hemisferi sud es coneix com aurora austral.
Les aurores no són exclusives de la Terra, ja que també s'observen a d'altres planetes del sistema solar com Júpiter, Saturn, Mart i Venus. El fenomen no és produeix només de manera natural: també es poden reproduir artificialment al laboratori i apareixen durant les explosions nuclears.
Nauttikaa! Gaudiu!
MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada