dimecres, 6 de juny del 2012

A CASA NOSTRA hi ha...

Els objectes d'avui, enllaçant amb el post del 10 d'abril, són diversos grups de canelobres, d'èpoques artístiques diferents.

Quatre canelobres són de l'època que, en arquitectura, decoració interior i disseny industrial i gràfic, s'anomena midcentury modern, i que, aproximadament, aniria des de 1933 a 1965 (també, mid-20th century o mid-1950s).

Tres d'ells formen un conjunt únic, i els tenim a la casa de la muntanya. Els vam comprar per internet, eBay, i van venir d'Estats Units. Són de teca, i estan fets a Dinamarca. 


El disseny escandinau (i el de Finlàndia, per tant, també n'és un clar exemple) va ser clau i definitiu en la influència i desenvolupament d'aquest moviment, sobretot pel que fa a mobiliari i objectes decoratius, on les fustes de qualitat, com el palisandre i la teca, hi tenen un lloc destacat.
Aquest tipus de canelobres es van convertir en un objecte bastant apreciat (i actualment, amb el renovat interès en els productes d'aquella època, el vintage, encara més), que, dins la semblança, van agafar formes (sobretot a l'extrem superior on hi va l'espelma) variades, com veieu en l'altre canelobre de fusta que tenim a la casa de la ciutat. També el vam comprar per internet, a www.todocoleccion.net, i va venir de Málaga. S'assembla més a l'estil Osolnik.



Aquests tres de vidre de color verd són de l'empresa danesa Danks Design Ltd IHQ, i dissenyats per Jens Quistgaard cap a 1970. També estan a la casa de la ciutat, i van venir de Málaga amb l'anterior canelobre.



Com podeu veure... nosaltres també hi estem enganxats al midcentury modern!

Finalment, aquest altre és una reproducció d'un canelobre cubista txec. 


El vam comprar a la Gallery Kubista de Praga. La botiga es troba a la House of the Black Madonna, un edifici que representa per si mateix l'arquitectura txeca cubista, dissenyat per Josef Gočár cap a 1912.


Txecoslovàquia és un dels països on el cubisme es va estendre amb força, perquè els artistes txecs, escapant del Sezessionsstil vienès i el Jugendstil alemany, es van fixar directament en París. I aquest cubisme es va aplicar tant al mobiliari, com a les arts decoratives i l'escultura, i a l'arquitectura.

MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada