divendres, 12 de desembre del 2014

BARCELONA

Hyvää perjantaita (friday_divendres) kaikille!
The new Design Museum of Barcelona will open its doors on December 14 and will show objects designed in Catalonia well known all around the world. _El nou Museu del Disseny de Barcelona obrirà les seves portes al públic a partir del 14 de desembre i mostrarà objectes fets i pensats a Catalunya i que han fet la volta al món.



The Design Museum of Barcelona conserves huge holdings – more than 70,000 objects – the result of merging the collections of the Museum of Decorative Arts, the Museum of Ceramics, the Museum of Textile and Clothing and the Graphic Arts Cabinet. A new museography, one based on research and the generation and dissemination of knowledge about art and design, both past and present, and on experimentation. The museum also adopts a forward-looking stance that encourages new and diverse gazes at its rich collections, which form part of the city’s heritage. _Amb un total de més de 70.000 peces i un espai expositiu de 7.000m², el Museu obre amb les seves quatre exposicions de producció pròpia que permeten una lectura plural de la seva col·lecció d’arts decoratives, disseny i arts d’autor. El Museu del Disseny de Barcelona és el museu de les arts de l’objecte i del disseny, producte de la integració de les col·leccions del Museu de les Arts Decoratives, el Museu de Ceràmica, el Museu Tèxtil i d’Indumentària i el Gabinet de les Arts Gràfiques de la ciutat. El nou espai és una aposta per redimensionar i mostrar les col·leccions convertint-se en un punt neuràlgic on el disseny tindrà la seva màxima expressió. Això no és fruit de la casualitat, sinó de la llarga tradició en el món del disseny que té la ciutat, que compta grans professionals i empreses, amb universitats i centres de formació que prioritzen la qualitat i l’excel·lència educativa en l’àmbit del disseny.


The design museum, organised around the theme “from the decorative arts to design”, is dedicated to the culture of the object, focusing on pieces that are often from the everyday, their design, manufacturing process, use and distribution, aesthetic and/or functional obsolescence and their transformation into museum pieces, all from a 21st-century perspective. _La nova línia discursiva se centra a generar discurs de les arts decoratives al disseny i les arts aplicades contemporànies, consagrant el museu a la cultura de l'objecte, sovint de l'entorn proper, domèstic i laboral, quotidià, incloent la seva concepció, el seu procés de fabricació, el seu ús, la seva difusió, la seva caducitat estètica i/o funcional, la seva obsolescència i la seva museïtzació, tot des de la lectura del segle XXI.

Montesa Impala_ Leopoldo Milà

Setrill_Rafael Marquina

Formerly housed at different sites and following different trajectories, the four collections – the cornerstone of the Museum – have now been brought together in a permanent home in a new building (Disseny Hub Barcelona) designed by MBM architects (Josep Martorell, Oriol Bohigas, David Mackay, Oriol Capdevila and Francesc Gual) in Plaça de les Glòries. The building comprises two parts: an underground section made possible by the change in level caused by the reorganisation of the square; and a section at street level. _La seu definitiva del Museu del Disseny, prevista per a l'any 2014, s'ubicarà a l'edifici Disseny Hub Barcelona, a la Plaça de les Glòries. Es tracta d'un edifici dissenyat per l'equip MBM arquitectes, format per Josep Martorell, Oriol Bohigas, David Mackay, Oriol Capdevila i Francesc Gual. L'edifici té dues parts: una subterrània, que aprofita el canvi de nivell provocat per la remodelació de la plaça, i una altra que emergeix sobre el nivell del carrer i que recorda una grapadora. El Disseny Hub Barcelona acull també el FAD, el Barcelona Centre de Disseny i la Biblioteca El Clot-Josep Benet.


From December 14th until January 31st 2015, entry to the museum will be free of charge to help promote the new Museu del Disseny in Barcelona. _Fins el 31 de gener de 2015 hi haurà portes obertes per a visitar el museu.




Nauttikaa! Enjoy_gaudiu!
MOI, MOI! Ja ihanaa viikonloppua!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada