dimecres, 16 de gener del 2013

AHIR vaig anar a...

AHIR vaig anar a... la presentació de l'espectacle Con Carmen Amaya en la Memoria, al Tablao Flamenco Cordobés de Barcelona.


Ens va agradar poder-hi anar perquè no havíem estat mai al Tablao Cordobés... de fet jo no havia estat mai en un tablao (sí que havíem vist espectacles de flamenco, però en teatres)... i és que el flamenco sona d'una altra manera en un lloc tan autèntic i quan pots estar tan aprop dels artistes.


El Tablao Flamenco Cordobés és gastronomia...


...i és espectacle... un espectacle que fins al 14 de març de 2013 té com a protagonista el record de Carmen Amaya, en l'any del centenari del seu naixement i el cinquantenari de la seva mort, a Begur, d' aquella nena que va aprendre a ballar amb esperit, cor i passió al barri emigrant i gitano del Somorrostro de Barcelona, i que va arribar fins a la Casa Blanca convidada pel mateix president Roosevelt. 


Aquest espectacle, doncs, és un homenatge a la bailaora que es va atrevir, al seu temps, a posar-se uns pantalons per a ballar por Alegrías per tot el món... per a dibujar caracolas en el aire amb els braços... i per a moure les cames amb ritme brivant, i sentiment.


Pastora Galván, el jove català Jesús Carmona, el Junco, Sara Barrero i Karime Amaya, néta-neboda de la mateixa Carmen Amaya, són els artistes encarregats de transportar-nos, aquesta vegada,  al bell, i desconegut per molts, món del tablao i de la sensualitat flamenca.

Val la pena defugir de la imatge que, segurament, tots tenim, de tota una munió de turistes baixant dels seus autocars i entrant al Tablao Cordobés, i anar-hi a passar una animada vetllada de gastronomia i arte y pasión flamenca.

Nauttikaa! Gaudiu!
MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada