dimarts, 15 de gener del 2013

AVUI m'agrada...

AVUI m'agrada... que el que és vell, pugui ser, novament, nou.

Ayuntamiento de Huesca  src acxt  via the cool hunter
Old is New Again, The Cool Hunter
Ens encanta l'ordre i el minimalisme en els edificis. La novetat, la planificació acabada, pristí i perfecció són grans atributs per a noves estructures, però també ens trobem atrets cap a coses que no són tan impecables. Reutilitzats, reciclats, prèviament estimats, salvats. Els edificis que tenen una vida anterior tenen un caràcter al què no hi pot arribar allò més nou.

Shoreham St, Sheffield (vivendes)  src project orange  via the cool hunter
Quan les velles estructures es conserven i restauren, guanyem en molts sentits. No només preservem els materials que d'altra manera acabarien  com a residus, també respectem l'herència de cada edifici, i el caràcter de la zona. Lamentablement, la restauració és sovint més costosa que construir de nou, però, creiem que cada vegada més persones i empreses continuaran fent-ho.

Brighton College, UK  src Allies and Morrison  via the cool hunter
Veiem combinacions de materials que probablement no acabarien junts si l'oportunitat de fer alguna cosa radical no es presentés a les demandes sovint increïblement complexes de crear un espai habitable a partir de la vellesa i la inahabitabilitat.

Centre de salud i d'atenció a la gent gran (Montemurlo, Itàlia)  src ipostudio  via the cool hunter
Veiem solucions per a guanyar més espai - augmentem les alçades, augmentem el nombre d'habitacions, expandim la base - que mai s'aplicarien a noves estructures. Les idees creatives que realment no segueixen les regles conegudes d'estil, produeixen un estil únic, cool.

Cada He (treia, Itàlia)  src wdmra  via the cool hunter
La combinació d'estructures existents amb un nou segment que s'hi uneix també està guanyant popularitat. La combinació resultant és sovint inesperada, divertida, però també pràctica.

    Convent de Sant Francesc (Santpedor, Barcelona)  src David Closes  via the cool hunter
Sovint, hi ha una necessitat d'afegir llum - finestres més grans i una major obertura en general - a velles estructures que tenen petites obertures a causa del cost (o la no disponibilitat) del vidre, o el cost i la producció de calefacció.

Convent de Sant Francesc (Santpedor, Barcelona)  src David Closes  via the cool hunter
En alguns casos, una nova superestructura combina un grup diferent d'edificis preexistents i fa que el clúster sencer sembli coherent i acollidor.

Imitar o ressò, però clarament diferent del material de partida, colors, formes i estils conformen també una manera elegant de crear un nou estil harmoniós i elegant.

Wolzak Farmhouse (Holanda)  src SeARCH  via the cool hunter
I, aleshores, apareixen les més esbojarrades idees, tot i que delicioses, que no pretenen encaixar les velles i les noves estructures.

Wolzak Farmhouse (Holanda)  src SeARCH  via the cool hunter
Sigui quin sigui el resultat, no deixem de tenir-les presents perquè sabem que és una tendència que seguirà en augment. - Tuija Seipell

MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada