dimecres, 17 de febrer de 2016

HÈLSINKI

Hyvää keskiviikkoa (wednesday_dimecres) kaikille!
'Ravintolapäivä' (Restaurant Day) is a food carnival created by thousands of people organizing and visiting one-day restaurants worldwide (not in Barcelona, this time). It will be held next saturday. _El proper dissabte es cel·lebrarà a Hèlsinki, i a unes quantes ciutats més de Finlàndia, i de la resta del món (a Barcelona en aquesta ocasió no) el Ravintolapäivä, o Restaurant Day.



Four times a year people get together to have fun with food. Restaurant Day represents urban culture at its best... anyone can open a popup restaurant for the day. Popular places include parks, street corners and courtyards, as well as private apartments and offices in wintertime. Imagination is the limit for a unique restaurant concept and menu. The inspiration behind the event is to share restaurant experiences, have fun and enjoy the community. _Restaurant Day es cel·lebra una vegada cada tres mesos. Representa una magnífica expressió de cultura urbana ja que el seu origen el trobem en la participació voluntària i la pròpia iniciativa dels ciutadans... qualsevol persona o grup de gent pot obrir el seu restaurant popup (aquesta paraula que està tan de moda darrerament... arribar a un lloc, muntar, impressionar, vendre i desmuntar) per un dia, ja sigui en un parc, a la cantonada d'un carrer, en un pati o, fins i tot, en un apartament o en una oficina. Quin és l'objectiu? L'experiència culinària i, sobretot, passar-ho bé en comunitat. Només la imaginació n'és el límit! 


Timo Santala, one of the founders of the event, cannot get over the enthusiasm that Restaurantday has generated. “People really let their imaginations go wild, creating something that has never been tried before in terms of the food or the concept. The dedication and joy of the participants is wonderful, as is the way in which people get involved and get to know each other around the table.” _Timo Santala, un dels fundadors d'aquesta organització, veu amb molt d'entusiame fins a quin punt la gent que hi participa hi posa tantes ganes, i s'esforça amb idees i inspiració per a crear un restaurant tan efímer que només viu un dia. Una experiència que trenca tots els estereotips dels finlandesos ja que es tracta de passar-ho bé amb els altres i fer noves coneixences. 


Last time it was held, a total of 1627 One Day Restaurants opened up at least in 32 countries. _En l'última edició hi ha hagut uns 1627 popup restaurants en 32 països.



The idea behind Restaurant Day arose from frustration over all the bureaucracy involved in running a restaurant. The first Restaurant Day was held on 21 May 2011 and featured 45 popup restaurants in 13 locations around Finland. The second Restaurant Day was held the following August and featured around 200 popup restaurants in four different countries. Actually, this is a good way to make citizens aware that they are the true owners and inhabitants of their cities, and they are the ones that can make where they live a better place. _La idea va sorgir de la dificultat burocràtica existent a l'hora de muntar un restaurant. El primer Restaurant Day va ser tenir lloc el 21 de maig de 2011, ara fa dos anys, i hi va haver 45 popup restaurants apuntats en 13 poblacions de Finlàndia. En la segona ocasió, ja n'hi havia 200 d'apuntats. És, en definitiva, una bona manera per a que els ciutadans siguin conscients que ells són els veritables habitants i propietaris de les seves ciutats, i que ells són els que poden fer del lloc on viuen, un lloc molt millor.



The phenomenon has been good for the restaurant business on the whole. “Restaurant Day encourages people to go out to eat. Even on Restaurant Day itself, normal restaurants are packed! It also allows new restaurants to test their wings. _Fins i tot els restaurants de format tradicional també se n'han beneficiat, ja que el Restaurant Day ha fet que molta gent vagi a dinar fora. I aquests mateixos restaurants, sobretot els de recent creació, han vist en aquest event l'oportunitat de donar a conèixer i provar les seves creacions.



It's also a good opportunity for tourists to participate in the activities of the city! _És també una bona ocasió per als turistes de participar en les activitats de la ciutat!
You can already find out the most interesting restaurants near you. View the restaurants on a map or filter them on a list. Bookmark your favorites and plan your journey in advance. _Ara ja hi ha, fins i tot, una aplicació que permet buscar el lloc més proper on hi ha un popoup restaurant lligat al Ravintola Päivä.



Nauttikaa! Gaudiu_Enjoy!
MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada