dijous, 20 de setembre del 2012

barcelona-hèlsinki-barcelona


Hyvää paivää kaikille!

Una de les coses que ens va sorprendre bastant la primera vegada que vam estar a Hèlsinki, i que aquesta vegada, en viure en un barri vam poder constatar encara més, va ser les botigues d'objectes de segona mà... mobles, roba, parament de la llar en general, estris de cuina,... qualsevol cosa, tot junt. És veritat que a Barcelona hi tenim els Encants... i alguna botiga aquí i allà de roba que diuen que és de segona mà... però a Finlàndia, a part dels kirputoris en els descampats tradicionals (mercadillus, o marché aux puces com en diuen a França... o rastro, com en diuen a Madrid), hi ha establiments, botigues, per tot arreu. I tothom hi va! No és un fet aïllat, com pot ser-ho aquí, sinó que per a ells (i crec que a tot el nord d'Europa és bastant generalitzat) el reutilitzar és molt important, i no és una cosa de pobres. Per què s'ha de comprar alguna cosa nova, si en pots trobar una de segona mà, que ja no fa servei al seu propietari original, i en canvi, a tu sí, i que, a més, està en perfectes condicions d'ús... i d'aspecte general (si és el que més et preocupa) i, sobretot, a millor preu?


No sempre es tracta del que aquí en diríem andròmines... podríem pensar... sinó que també s'hi poden trobar tresors amagats, com en botigues d'aquestes, ja una mica especialitzades, on hi trobes mobles i objectes antics de disseny.
Ens inculquen el missatge de les tres R... reduir, reciclar i reutilitzar. Aquesta última la compleixen molt bé els finlandesos!
Potser ens ho podríem pensar millor... enmig de tanta crisi... i de tant consumisme desmesurat! 
Ep! Gent! Que el vintage està de moda!

MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada