divendres, 16 d’agost de 2013

Tampere

Hyvää iltaa kaikille.
A la tercera va la vençuda... i el dia ha estat radiant! Per això hem aprofitat el matí per voltar per algun dels parcs de la ciutat com, per exemple, l'Arboretum i els jardins del palau Hatanpää al barri de Hatanpää, al sud de la ciutat i en una petita península del llac Pyhäjarvi. És un parc d'estil anglès del s18, perfectament cuidat, amb més de 500 espècies de plantes i arbres.
Today has been a perfect sunny day! So... we have decided to walk around by one of the many parks of the city. Arboretum and the garden of Hatanpää palace, at the sourh of the city.


Si quan parlem d'Hèlsinki, sempre us recomanem que proveu els gelats de la gelateria Helsinginjäätelötehdas, quan aneu a Tampere, heu de fer el mateix amb els de la gelateria, gairebé centenària, Minetti.
When we sometimes talked about Helsinki, we always recommend you to try icecream  from Helsinginjäätelötehdas. When you are in Tampere, you have also to try Minetti ice creams.


L'altre parc que volíem visitar era el d'atraccions de Särkänniemi que, a diferència del parc d'atraccions d'Hèlsinki, Linnanmäki, s'ha de pagar l'entrada tot i que només vulguis passejar-hi sense pujar a cap atracció.
The other park we wanted to visit was the amusement park of Särkänniemi. Unlike the amusement park of Helsinki, Linnanmäki, here you have pay an entrance even only you want to have walk in there.


En un viatge a Finlàndia un no pot marxar sense haver anat, com a mínim una vegada, a una sauna a fer sauna. I, si és possible, com en el nostre cas d'avui, banyar-se a les fredes aigües d'un llac entre sessió i sessió... per allò del contrast de temperatures. No és ni tardor ni hivern, però la temperatura de l'aigua del llac Näsijärvi no és precisament la del nostre mar Mediterrani! El lloc, amb les seves vistes i, sobretot, l'experiència, han estat espectaculars! Hem anat, en aquesta ocasió, a la Kaupinojan Sauna, al barri de Kauppi de Tampere.
When traveling to Finland, one can not leave the country without having gone at least once at a sauna. And, if it is possible, as in our case today, to swim in the cool waters of a lake. It is not autumn or winter, but the temperature of the water of the lake Näsijärvi is not exactly the same as that of our Mediterranean sea! The site, with its views and, above all, the experience, has been amazing! We went on this occasion, to Kaupinojan Sauna, in Kauppi district of Tampere.

...ups... quan löyly (vapor)...
Arriba la nit. La ciutat és plena d'activitats... és divendres, i anem a trobar-les!

Nauttikaa! Gaudiu_Enjoy!
MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada