dilluns, 20 d’abril del 2015

una MICA de TOT... i de RES

Hyvää maanantaita (monday_dilluns) kaikille!
Until 3th May, Sofi Oksanen's role-play 'Purge' will be at Sala Petita of TNC of Barcelona, with Carme Elias and Maria Mills is one of the leading achievements of European crime novel. _El passat 10 d'abril es va estrenar a la Sala Petita del TNC l'obra de teatre Purga (Puhdistus), on Carme Elias i Maria Molins són protagonistes d'un dels èxits de la novel·la negra europea.

src TNC

Sofi Oksanen (1977), Finnish-Estonian playwright and novelist, is one of the most prominent figures of her generation. Her work, written in Finnish, has been translated into more than thirty languages. She has won the Prix Femina Abroad and FNAC in France, together with Roberto Saviano, Book Prize awarded by the European Parliament. _L'autora, Sofi Oksanen (1977),  dramaturga i novel·lista finesa-estoniana és una de les figures més destacades de la seva generació. La seva obra, escrita en finès, ha estat traduïda a més de trenta llengües. Ha obtingut el Premi Fémina Estranger i el Premi FNAC a França i, junt amb Roberto Saviano, el premi del Llibre Europeu atorgat pel Parlament Europeu.

Per a aquesta versió, la direcció i l'adaptació és de Ramon Simó i els intèrprets són: Pep Ambrós, Carme Elias, Jordi Martínez, Maria Molins, Andrea Portella, Santi Ricart i Ernest Villegas.



src TNC

Purga és una història on la por, la violència i les seves conseqüències juguen un paper important. És una història d’amor impossible. Una obra de ficció que prova d’explicar-nos com podem, si és que podem, sobreviure a situacions que ens porten als límits de la humanitat mateixa. Sofi Oksanen ens ofereix l’oportunitat de recórrer la vida de la protagonista des de 1947 fins a 1992, des de l’ocupació soviètica d’Estònia, el seu país, fins a la democratització i la declaració d’independència.



src TNC

Sofi Oksanen’s bestselling novel 'Purge' is a chilling drama of two generations of women, set in wartime 1940’s Estonia during the Soviet occupation, and in the same country in the 90’s as it grapples with the realities of a new Europe. Narrated through a polyphonic choir of individual voices, Purge tells the suspenseful and dramatic story of Aliide Truu, an old Estonian woman whose hands are soiled with the crimes she committed during the Soviet era, and Zara, a young trafficking victim who in the present has managed to escape and has come to seek shelter at Aliide’s countryside home. As the two women start to approach each other and the links between them are revealed, a tragic and complex family drama of rivalry, lust, and loss that plays out during the worst years of the Soviet occupation of Estonia unfolds. In this way, Purge becomes an investigation into the cost of survival in a repressive system. _Un any després de la independència d’Estònia, els traumes de la invasió soviètica encara són perceptibles, i el país està duent a terme una reforma agrària que les màfies —formades en bona part per antics membres del KGB —aprofiten per enriquir-se a còpia de robar fusta als ciutadans indefensos i vendre-la després a Finlàndia. Una noia jove s’acaba d’escapar d’una d’aquestes màfies que la volia explotar sexualment i es presenta d’amagat a l’indret on viu la germana de la seva àvia, una dona que s’ha reclòs en una casa de camp plena d’objectes de l’antic règim i deixa passar el temps aïllada d’un entorn que no cessa de recordar-li el preu que va haver de pagar per sobreviure mentre tants altres —com la seva mateixa germana— eren deportats cap als gulags de Sibèria. En el contacte entre aquestes dues generacions, s’iniciarà un dolorós viatge de retrobament amb les arrels familiars, trencades per la violència stalinista i les diferents actituds de les víctimes respecte dels invasors, que potser ajudarà a tancar algunes de les ferides que no deixaran d’estar obertes mentre hi hagi identitats borroses que no sàpiguen com encaixar en una realitat que ha provat d’ocultar-les




Nauttikaa! Enjoy_Gaudiu!
MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada