divendres, 16 de maig de 2014

HÈLSINKI

Hyvää perjantaita (divendres_friday) kaikille!
Demà dissabte es cel·lebrarà a Hèlsinki, i a unes quantes ciutats més de Finlàndia, el Ravintola Päivä, o Restaurant Day (que també es cel·lebra a qualsevol lloc del món on es vulgui cel·lebrar). _'Ravintola päivä' (Restaurant Day) is a food carnival created by thousands of people organizing and visiting one-day restaurants worldwide. It will be held tomorrow.

src Visit Helsinki
Restaurant Day es cel·lebra a Hèlsinki una vegada cada tres mesos. Representa una magnífica expressió de cultura urbana ja que el seu origen el trobem en la participació voluntària i la pròpia iniciativa dels ciutadans... qualsevol persona o grup de gent pot obrir el seu restaurant popup (aquesta paraula que està tan de moda darrerament... arribar a un lloc, muntar, impressionar, vendre i desmuntar) per un dia, ja sigui en un parc, a la cantonada d'un carrer, en un pati o, fins i tot, en un apartament o en una oficina. Quin és l'objectiu? L'experiència culinària i, sobretot, passar-ho bé en comunitat. Només la imaginació n'és el límit! _Four times a year local residents in Helsinki get together to have fun with food. Restaurant Day represents urban culture at its best... anyone can open a popup restaurant for the day. Popular places include parks, street corners and courtyards, as well as private apartments and offices in wintertime. Imagination is the limit for a unique restaurant concept and menu. The inspiration behind the event is to share restaurant experiences, have fun and enjoy the community.



Timo Santala, un dels fundadors d'aquesta organització, veu amb molt d'entusiame fins a quin punt la gent que hi participa hi posa tantes ganes, i s'esforça amb idees i inspiració per a crear un restaurant tan efímer que només viu un dia. Una experiència que trenca tots els estereotips dels finlandesos ja que es tracta de passar-ho bé amb els altres i fer noves coneixences. _Timo Santala, one of the founders of the event, cannot get over the enthusiasm that Restaurant Day has generated. “People really let their imaginations go wild, creating something that has never been tried before in terms of the food or the concept. The dedication and joy of the participants is wonderful, as is the way in which people get involved and get to know each other around the table.”

src Visit Helsinki
En l'última edició hi ha hagut uns 527 popup restaurants només a Hèlsinki. Això requerix d'un bon desplegament de voluntaris que ho facin possible. En total es van obrir 1702 One Day Restaurants en 30 països. _Last year, a total of 1702 One Day Restaurants opened up at least in 30 countries.  1097 of those restaurants opened in Finland (527 in Helsinki) and yes, it was and will always be for the fun and food of it.


src Restaurant Day (St Petersburg, Russia)
La idea va sorgir de la dificultat burocràtica existent a l'hora de muntar un restaurant. El primer Restaurant Day va ser tenir lloc el 21 de maig de 2011, ara fa dos anys, i hi va haver 45 popup restaurants apuntats en 13 poblacions de Finlàndia. En la segona ocasió, ja n'hi havia 200 d'apuntats. És, en definitiva, una bona manera per a que els ciutadans siguin conscients que ells són els veritables habitants i propietaris de les seves ciutats, i que ells són els que poden fer del lloc on viuen, un lloc molt millor. _The idea behind Restaurant Day arose from frustration over all the bureaucracy involved in running a restaurant. The first Restaurant Day was held on 21 May 2011 and featured 45 popup restaurants in 13 locations around Finland. The second Restaurant Day was held the following August and featured around 200 popup restaurants in four different countries. Actually, this is a good way to make citizens aware that they are the true owners and inhabitants of their cities, and they are the ones that can make where they live a better place.

src Visit Helsinki
Fins i tot els restaurants de format tradicional també se n'han beneficiat, ja que el Restaurant Day ha fet que molta gent vagi a dinar fora. I aquests mateixos restaurants, sobretot els de recent creació, han vist en aquest event l'oportunitat de donar a conèixer i provar les seves creacions. _The phenomenon has been good for the restaurant business on the whole. “Restaurant Day encourages people to go out to eat. Even on Restaurant Day itself, normal restaurants are packed! It also allows new restaurants to test their wings.


src overdose
El Restaurant Day s'ha extés ja més enllà de les fronteres de Finlàndia. Ha rebut el Premi de Finlàndia del Ministeri d'Educació i Cultura, va ser nomenat Cultural Act of the Year 2011, Food Phenomenon of the Year 2011 per la revista Food & Wine, i Best Event 2012 a la competició Best of Helsinki. Fins i tot ha obtingut el reconeixement de l'alcalde d'Hèlsinki per la tasca d'organització realitzada. _In addition to the Finland Prize, Restaurant Day was named Cultural Act of the Year 2011, Food Phenomenon of the Year 2011 by Gloria Food and Wine magazine, and Best Event 2012 in the Best of Helsinki competition. The creators of the event are also pleased that the Mayor of Helsinki Jussi Pajunen has noted that the city’s organisation has a lot to learn from Restaurant Day.


 

És també una bona ocasió per als turistes de participar en les activitats de la ciutat! Les properes edicions estan previstes per al 18 d'agost i al 16 de novembre. _It's also a good opportunity for tourists to participate in the activities of the city! Next Restaurant Days are August 18 and November 16.

Nauttikaa! Gaudiu_Enjoy!
MOI, MOI! Ja ihanaa viikonloppua!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada