dijous, 10 de març de 2016

HÈLSINKI

Hyvää torstaita (thursday_dijous) kaikille!
Finnish people can't spend a single moment without thinking on sauna. Sauna is part of the Finnish culture and idiosyncrasies in a very intense way. Since the 16th century saunas were very popular as a good way to combat the low temperatures of winter. Thus, they were more a necessity than a luxury. Even most women gave birth in there as the warm rooms were thought to have hygienic, purifying qualities. Types are varied. Actually, sauna is the most international finnish word. _A Finlàndia no es poden estar de passar ni un sol moment a la sauna. La sauna forma part de la cultura i la idiosincràsia finlandesa d'una manera molt intensa. Ja al segle 16 les saunes eren molt populars com a mitjà per a combatre les baixes temperatures de l'hivern. Així doncs, eren més una necessitat que no pas un luxe. Fins i tot les dones hi parien gràcies a les seves qualitats higièniques i purificadores (a part de la temperatura idònia per al part). De fet, sauna és la paraula finlandesa més internacionalitzada.


This year, the Finns of Helsinki have brought their passion for sauna one step further, and owners of private saunas will open them for everyone during the first edition of 'Helsinki Sauna Day', organized by Yhteismaa and Visit Helsinki, which will be held next saturday March 12. _Aquest any, els finlandesos, a Hèlsinki, han dut la seva passió per la sauna un pas més enllà, i els propietaris privats de saunes les obriran a tothom durant la primera edició del Helsinki Sauna Day, jornada organitzada per Yhteismaa i Visit Helsinki, que es durà a terme el proper dissabte 12 de març.


Helsinki is full of saunas rarely used and very little known. So anyone who would like to go, for free, to any of these saunas, can book a place in the web www.helsinkisaunday.fi. _Hèlsinki és plena de saunes que rarament s'utilitzen  i que es coneixen ben poc. Per això, tot aquell que vulgui anar, de manera gratuita, a alguna d'aquestes saunes, la podrà reservar a la web www.helsinkisaunday.fi.

Nauttikaa! Enjoy_gaudiu!
MOI, MOI! Ja ihanaa viikonloppua!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada