divendres, 6 de juliol del 2012

AHIR vaig anar a...

AHIR vaig anar a... l'estrena de l'obra de teatre Dubte, al Teatre Poliorama de Barcelona.



dubte
m 1 1 Estat d'esperit del qui no sap a quina de diverses opinions o resolucions decantar-se.
    2 FILOS Incertesa entre el sí i el no, a porta a la suspensió del judici.

Dubte és una obra de John Patrick Shanley, dirigida en aquesta ocasió per Sílvia Munt i amb Rosa Maria Sardà, Ramon Madaula, Nora Navas i Mar Ulldemolins com a únics protagonistes. També va ser portada al cine pel mateix director, i la Meryl Streep i el Philip Seymour Hoffman.
Dubte narra com una monja d'una escola dels 60's, al Bronx, escampa la sospita que el mossèn del barri abusa sexualment d'un alumne. L'obra parla de l'incertesa i la veritat, i la relació entre aquests i els prejudicis. L'ambigüetat humana.
I des del moment en què aquesta incertesa s'instal·la en les nostres consciències, ja no dormim bé.
El suspens que s'apodera de tots els personatges marca el talent dels mateixos actors, especialment la tensió que es genera en el moment en què la germana Aloysius i el mossèn Flynn discuteixen sobre les bases de l'incertesa i la veritat dels seus actes. 

fotografia David Ruano  via Dubte, Grec'12
Hi ha una escena que també considero sumament interessant. En un dels sermons que fa el mossèn Flynn, quan ja s'ha escampat el rumor dels seus suposats actes, fa referència a les xafarderies i a una cosa que està tan de moda... últimament... que són els pre-judicis (que no prejudicis). Algú no és culpable fins que es demostra el contrari, sinò a la inversa. El mossèn parla d'això posant com a exemple un coixí esbudellat del que se n'escampen per tot les plomes (les xafarderies, els rumors, les acusacions,...) i que són impossibles de recollir un cop han volat (quan l'acusació està feta... ja no es pot canviar d'opinió, ni fer canviar l'opinió pública).


Dubte també s'inclou dins de la programació del Festival de Barcelona Grec'12, i s'estarà al Teatre Poliorama fins al 29 de juliol.

MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada