dilluns, 18 de febrer del 2013

AHIR vaig anar a...

AHIR vaig anar a... veure l'òpera Els Contes d'Hoffmann, de Jacques Offenbach (romanticisme francès), al Gran Teatre del Liceu de Barcelona.


Les contes d’Hoffmann (París, 1881) és una òpera que respon a la voluntat del compositor de no restar limitat a les seves exitoses operetes i entrar al món de la gran òpera. Obra de gran inspiració, combina amb eficàcia els aspectes fantàstics, sentimentals, sobrenaturals i també satírics i grotescos. El personatge d’Hoffmann, narrador i protagonista, explica als companys de taverna tres faules que il·lustren els seus amors dissortats amb la cantant Stella: la d’Olympia, la nina mecànica; la d’Antonia, la cantant que es mor de cantar, i la de Giulietta, la cortesana que roba reflexos.

Una de les cançons més conegudes dins la història de la música pertany a aquesta òpera i es titula Barcarolle, el ritme de la qual es basa en el moviment de la perxa d'un gondoler.



És una obra en tres actes, més un pròleg i un epíleg. El text està basat en una obra que el propi Barbier i Michel Carré havien escrit sobre contes del poeta alemany E.T.A. Hoffmann. El mateix E.T.A. Hoffman és un personatge de l'òpera, com ell mateix feia en moltes de les seves històries. Els contes en què es basa l'òpera són Der SandmannRath Krespel, i Des verlorene Spiegelbild.


Més tard... després de les quatre hores que va durar... vam passar per la plaça Sant Jaume on es projectava un mapping3D a la façana de l'Ajuntament de Barcelona, un dels actes de les festes de Santa Eulàlia i del Llum BCN2013. Tot s'ha de dir... va ser la mateixa projecció que la de l'any 2011 per les festes de la Mercè. Potser haurien pogut treure la data per a poder aprofitar bé el vídeo com si fos nou!

...la gravació... un pelet fosca... però...

Nauttikaa! Gaudiu!
MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada