dilluns, 4 de febrer del 2013

HÈLSINKI

Hyvää iltäpäivää!




Lux Helsinki és un festival de llum organitzat per la Ciutat de Hèlsinkicada any, el primer cap de setmana de l'any, i durants uns quatre dies.

src Helsinki
La ciutat s'omple d'instal·lacions de llum de diferents artistes com Jukka Huitila, que va il·luminar la torre de l'Olympiastadion amb l'instal·lació Variant Spectrum 2, i que podia ser vista des de qualsevol punt de la ciutat. 

src LuxHelsinki
Aquest any hi ha hagut el triple d'instal·lacions de llum que en edicions anteriors, i la xifra aproximada (perquè és un acte públic al carrer) de visitants ha estat de 100000 persones. Per primera vegada, s'ha editat una guia per a recorrer-les i s'han creat tours també guiats per a conèixer-les. 

src LuxHelsinki
src LuxHelsinki
La tradició de les festes de la llum és força extesa arreu del nord d'Europa, on la manca d'aquesta fa que la seva beneració durant les èpoques de l'any (sobretot Nadal) en què es troba a faltar més, sigui significativament artística. La propera edició a Hèlsinki serà al gener de 2014.

Nauttikaa! Gaudiu!
MOI, MOI!

2 comentaris:

  1. No hem vist! Estem si lluny a Lauttasaari :D

    ResponElimina
  2. En minäkään! Mutta... se näyttää fantastinen! Onneksi, me voimme katsoa sen youtubesta! Haluaisin olla Helsingissa (tai Suomessa) talvella!

    ResponElimina