dimecres, 9 de setembre del 2015

HÈLSINKI

Saana fell_ Kilpisjärvi (Enontekiö), 08-06-2015 _Muntanya Saana_Kilpisjärvi (Enontekiö), 06-08-2015


 src Wikipedia

Saana has received its name from Saami language word meaning a certain mushroom. From one angle the fell looks like a mushroom. Some think it resembles an overturned boat with a keel. For the Saami people it is a sacred mountain. Fires were burned to god Thunder on top of it. Presently you will see only a radio mast with a blinking red light on top of Saana. _Saana és una paraula saami que significa un cert fong. Des de certa perspectiva es diu que ho sembla . Alguns pensen que s'assembla a un vaixell bolcat amb una quilla. Pel poble saami és una muntanya sagrada: A dalt s'hi encenien focs per al deu del Tro. Actualment només hi ha una antena de ràdio


The top is 1029 meters above sea level and 556 meters up from the Kilpisjärvi lake surface. Saana is the 25th tallest fell in Finland, but second most known because of its impressive shape. _La part més alta és a 1029 metres sobre el nivell del mar i a 556 metres d'altura des de la superfície del llac Kilpisjärvi. Saana és la 25ena muntanya més alta de Finlàndia, però la segona més conegut per la seva forma impressionant i per les possibilitats que ofereix als excursionistes.


The climb to the top is 4km from Kilpisjärven Retkeilykeskus. Initially, the road passes through birch woods. Then climb 729 wooden steps, and continue along a well marked path of rocks and stones. _La pujada fins al capdamunt és de 4km des del Kilpisjärven Retkeilykeskus. Inicialment el camí passa a través de boscos de bedolls. Després s'enfila per 729 esglaons de fusta, i continua per un camí, ben marcat, a través de les roques i les pedres.







Nauttikaa! Enjoy_gaudiu!
MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada