dijous, 11 d’octubre del 2012

AHIR vaig anar a...

AHIR vaig anar a... veure Songs of Wars I Have Seen al Teatre Lliure de Montjuïc.


Amb aquesta obra s'inaugurava ahir la temporada del Teatre Lliure de Montjuïc.


Songs of Wars I Have Seen és un concert teatralitzat, inspirat en fragments de la novel·la Wars I Have Seen de Gertrude Stein i que Heiner Goebbels va musicar.
No hi ha cap cançó, però sí que es reciten passatges d'aquesta novel·la. I la particularitat de l'obra és que només dones poden recitar-los... i només dones poden tocar els instruments principals de l'orquestra... i només aquestes dones que toquen i que reciten s'il·luminen i duen vestits de color (els homes queden en molt darrer terme... en la penumbra... i, a més, vesteixen de negre per amagar-se encara més). D'aquesta manera es fa un homenatge a les dones i mares i filles que queden i que viuen el dia a dia durant els períodes de guerra mentre les bombes cauen al carrer.

Teatre Lliure
És una peça molt interessant... de gran força expressiva... tant per la música (contemporània... barrejada amb tocs a intèrvals de música clàssica), com pels textos escollits... i la mateixa relació que tenen aquests amb la música que els acompanya. No és, però, una obra (sobretot per la música) apta per a totes les orelles. De totes maneres, és un bon experiment d'autoeducació musical i sensorial que dura tot just una hora.
Només en fan dues sessions... però si teniu l'oportunitat d'anar-hi alguna vegada que la repeteixin... feu-ho... com a experiment (si més no), torno a dir!

Nauttikaa! Gaudiu!
MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada