dimarts, 16 d’octubre del 2012

AHIR vaig anar a...

AHIR vaig anar a... l'entrega del LXI Premi Planeta de Novel·la 2012, al Palau de Congressos de Catalunya.


El sopar... vieires amb confitat d'escalunyes i caneló d'ibèric, tronc de rap sobre una terrina de carabassa i patata amb suc de cítrics i safrà (per a mi, filet de vedella amb terrina de carabassa i patata) i una trilogia de xocolata de postres.


I finalment... amb els cafés i les mignardises... els guanyadors del premi finalista i del primer premi del Planeta 2012... La Vida Imaginaria, de Mara Torres, i La Marca del Meridiano (una novel·la negra de la sèrie protagonitzada pels guàrdies civils Bevilacqua i Chamorro), de Lorenzo Silva.


Però... no només hi havia intriga (entre cometes... ja sep sap... aquests premis...) per saber qui seria el guanyador del Premi Planeta d'enguany, sinó que, en l'ambient, tant per part dels nombrosos mitjans de comunicació que hi havia...


... com de la resta de convidats, és respirava una gran expectació per veure com es comportarien junts en Lara, en Mas i el ministre Wert, després de les declaracions enfrontades d'uns i altres. Això avui no toca... va dir en Pujol (us sona?)...



...i, avui és el dia del Planeta, el que van anar repetint insistentment els tres en discòrdia, que al final de la gala... van (haver de) sortir junts (però no revueltos) a entregar el guardó. Les cares... a cuál més circumstancial... tot i que van (haver de) sopar junts a la mateixa taula... així ho marca el protocol.

src Pere Virgili  www.ara.cat

Per sort... la nit va acabar bé... i amb una frase que em va agradar molt... molt literària... de l'escriptor mexicà Carlos Fuentes... Terminado el libro, empieza.

Nauttikaa! Gaudiu!
MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada