dilluns, 13 de gener del 2014

una MICA de TOT... i de RES

Hyvää maanantaita (dilluns_monday) kaikille!
Aquesta és una petita peça d'animació sobre els somnis i les realitats d'una nena (Abita) de Fukushima que ja no pot jugar més a la natura a causa de la radioactivitat. "Abita", animated short film about Fukushima children who can't play outside because of the radioactivity. About their dreams and realities.



El simbolisme de l'espiadimonis, o libèl·lula, és molt utilitzat al Japó en les arts i la literatura. Representa el mateix Japó, per la relació que hi veuen entre la forma de l'insecte i la de la seva illa. A més, representa l'esperança, la perspectiva, els somnis, l'energia. Simbolitza el món interior de tots aquells nens a qui el desastre de Fukushima ha tancat a les seves cases i que voldrien tornar lliures a la natura. 
We used only japanese symbolism in our film. Dragonfly represents at first the japanese island, because of its form. Dragonfly also symbolizes hope, perspective, dream, energy in Japan and it unites all the natural elements like water, earth and air (...) The Dragonfly represents the innerworld of the child, that it wants to be free in nature, but it can't. Dragonfly is a popular symbol in japan and we often use it in arts, poetics and in literatures. 
Shoko Hara.

Nauttikaa! Gaudiu_Enjoy!
MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada