dilluns, 27 de gener del 2014

una MICA de TOT... i de RES

Hyvää maanantaita kaikille!
Ja fa uns dies ens vam trobar amb una curiositat... Tot i que no ha sortit a la llums fins ara, l'any 2010 es va descobrir a París, prop de l'Òpera Garnier, un apartament intacte  desocupat des de 1942, quan la seva propietària, Madame de Florian (actriu i dona de la societat), va haver de marxar al sud de França durant la 2a Guerra Mundial, deixant enrere totes les seves pertinences. A few days ago we found a curiosity like this... Although it has not come to light until now, was discovered in 2010 in Paris, near the Opéra Garnier, a left unoccupied apartment intact since 1942, when its owner, Madame de Florian (actress and socialite) fled to the South of France during the second world war, leaving everything behind.


El fet més curiós, doncs, és que, tot i el període obscur al que va sobreviure l'apartament, ningú hagués entrat a saquejar-lo. Tot i que la seva propietària no hi va tornar mai, va pagar religiosament el lloguer fins a la seva mort als 91 anys. No va ser, doncs, fins després que algú hi va entrar. She never came back to Paris but kept on paying her rent until the day she died when she was 91. When she died last year, the apartment was opened for the first time so auctioneers could inventory her possessions. 


Feia pudor de pols vella, va dir el seu descobridor (un subhastador), que va passejar per habitacions d'alts sostres de fusta, va veure una vella estufa de llenya i una pica de pedra a la cuina, un estruç dissecat i un Mickey Mouse d'abans de la Guerra. 'There was a smell of old dust', said Olivier Choppin-Janvry who made the discovery. Walking under high wooden ceilings, past an old wood stove and stone sink in the kitchen, he spotted a stuffed ostrich and a Mickey Mouse toy dating from before the war.


Una de les peces més impactants era una gran pintura de Giovanni Boldini d'una dama que ben bé podria ser la mateixa Madame de Florian, però resulta que una carta d'amor del pintor desvetlla el secret... la figura del quadre era la seva àvia, la també actriu, Marthe De Florian. One of the most amazing foundings was a large painting from Giovanni Boldini of lady who could well be Madame de Florian itself, but a card with a scribbled love note from Boldini reveals the secret... the figure of the painting was her grandmother, actress Martha Florian.


Tot i que el quadre s'ha venut, la resta, amb l'elegància del segle XVIII francès però amb tocs del XIX i del XX, resta a la casa, ara ja sense pols i al mateix lloc on es va deixar la darrera vegada, ara fa més de 70 anys. La casa no es pot visitar, i continua en mans dels propietaris de l'edfici. The rest was left un-dusted and un-disturbed in this Belle Epoque interior, looking back to the feminine elegance of 18th-century France, but with eclectic 19th- and 20th- century touches. Unfortunately, this home is not open to the public and it is owned entirely by her estate.


No sempre els fantasmes del passat tornen per a fer-nos la punyeta! No creieu? Past doesn't always come to disturb us. Don't you think?

src apartment therapy, bello, the telegraph

Nauttikaa! Gaudiu_Enjoy!
MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada