dijous, 16 d’agost del 2012

barcelona-hèlsinki-barcelona

Hyvää huomentaa!


Dia 4. Descobriments, segona part.
Les jornades de descobriments van continuar ahir al matí a Arabianranta, una zona, al nord est de la ciutat de Hèlsinki, on, fa més de 130 anys, s'hi va instal·lar la coneguda fàbrica ARABIA, de tota mena d'articles de ceràmica, sobretot per a la llar.


...una zona que s'ha convertit en un nou barri residencial, comercial i d'oci per a la ciutat, envoltada d'història, ja que és a tocar de Vanhakaupunki (ciutat vella), ell lloc on els suecs, al segle 16, van fundar Hèlsinki, i enmig d'un entorn completament natural, a la desembocadura del riu Vantaa.


Com ha passat en moltes ciutats, la zona s'ha recuperat i s'hi han construit nous i moderns edificis, parcs plens d'escultures i de jardins molt ben cuidats, i camins per on poder passejar, fer esport i... sobretot, prendre aquest sol tan preuat.


Tots els parcs de la ciutat... sobretot a la tarda, quan la major part de la gent ha plegat de treballar, s'omplen a vessar per a fer qualsevol mena d'activitat, o no fer-ne cap, simplement estar (olla vain, que en diuen ells... com el dolce farniente dels italians), i gaudir d'aquest bon temps que aviat desapareixerà amb les primeres pluges de la tardor. I és que, Hèlsinki, és una ciutat tan vital! Qui ho hauria de dir... sobretot nosaltres, els del sud, que pensem que el paradís és al Mediterrani! El Paradís sembla tenir moltes formes!


I és que... poques ciutats... tenen un paratge com aquest al centre, oi!


Nähdään huomenna!
MOI, MOI! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada