divendres, 17 d’agost del 2012

barcelona-hèlsinki-barcelona


Moi, hyvää päivää!

Dia 5. Abaixem una mica el ritme.
Ahir vam decidir que abaixaríem una mica el ritme... vam esmorzar tranquil·lament a l'apartament, i quan vam creure que ja estàvem llestos, aleshores vam sortir.
Vam agafar la línia 8 del tramvia, que ens va dur des de Vallila, on vivim, al barri de Ruoholahti i la nova zona guanyada al port de Jätkasaari. Ruoholahti ja ho coneixíem d'altres vegades, però té bones vistes al mar, i és molt agradable, si fa bo, passejar entre els seus edificis d'oficines tan moderns, i d'altres de recuperats com el centre cultural Kappeli (una antiga fàbrica de cables de Nokia), i per la seva tranquil·la zona residencial al costat d'un petit canal.


D'aquí vam anar caminant pel passeig del costat del mar, Merisatamanrata, vam creuar el barri del disseny, i fins a l'Stockmann, on havíem de comprar alguna cosa més de menjar pels dies que encara ens queden a Hèlsinki.
També ens vam prendre la tarda molt tranquil·la... vam agafar el ferry que duu a Suomenlinna, un grup d'illes al davant de Hèlsinki que havia estat una antiga fortalesa (patrimoni de la UNESCO des de fa 20 anys), per passejar pels seus parcs i monuments ,i veure com la gent s'ho passa bé... bebent i bebent i bebent i... bebent molts cervesa... vaja, passant l'estona i gaudint de la posta de sol!


El vespre amenaçava tormenta... i vam tornar cap a casa... sense abans, però, donar un tomb per Esplanadi, on una coral de noies donava el do de pit!


La tormenta, però, va passar de llarg... tot i que algunes gotetes van caure mentre sopàvem ja tranquils a casa.

Nähdään huomenna!
MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada