dimecres, 22 d’agost del 2012

barcelona-hèlsinki-barcelona

Hyvää iltaa!


Dia 9. L'excursió.
Finalment va arribar un dels moments estel·lars del viatge... l'excursió... en cotxe... tot al voltant del llac Saimaa... el llac dels llacs... un dels Top Five d'Europa... i el més top de Finlàndia. De fet... en molts mapes... ja no hi surt järvi (llac), ni lahti (badía), ni lampi (estanc... no dels nostres... dels seus... que són enormes!) al costat de la paraula Saimaa. Simplement és Saimaa!
Després de les tormentes del dia anterior, el dia es va llevar preciós... molt més fresc i ventós... però preciós. 

...el nostre hotelet...
...al costat d'un dels llacs que hi ha al voltant del Saimaa.
Wikipèdia diu... 
El llac Saimaa, amb una superfície de 4.400 km², és el més gran de Finlàndia i el cinquè més gran d'Europa. Es troba al sud-est del país. El llac desemboca principalment al riu Vuoksi, que flueix al llac Làdoga, avui dia situat completament dins les fronteres russes.


Vam donar la volta al(s) llac(s) en sentit contrari a les agulles del rellotge. I ens hem d'imaginar que, Savitaipale (el poble on estàvem allotjats) estaria col·locat on hi ha les nou. El punt mitjà del recorregut, i important parada de visita, és Savonlinna (ciutat coneguda per la seva fortalesa... i pel seu festival d'òpera a la fortalesa), a les tres... a l'altra banda dels llacs. De les 9 a les 3... autopista... però de les 3 a les 9... espectacular... una carretera que creua diversos poblets a la vora dels llacs... i passa pel mig dels mateixos llacs (que tots ells acaben conformant el gran llac Saimaa). 

Sulkava
Puumala
Aquesta última és la part principal del recorregut... la més espectacular... i la que un s'ha de prendre amb més calma per gaudir-la com es mereix un paratge com aquest! I millor per la tarda... quan la llum és perfecte per apreciar millor tots els seus colors!

obriu aquesta foto en una pàgina nova... la veureu millor

Llàstima que hagués refrescat bastant la temperatura respecte els dies anteriors... perquè teniem unes ganes boges de ficar-nos al llac de davant de l'hotel... sense roba... com és fa quan surts d'una sauna veritablement finlandesa com aquesta...!


Nähdään huomenna!
MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada