dimarts, 13 de novembre del 2012

HÈLSINKI

Hyvää päivää kaikille ja ihanaa tiistatita!
L'altre dia, el passat 19 d'octubre, vam poder llegir aquest títular a el Blog de Finlandia.
Dos finlandeses ganan el campeonato mundial de carga de esposas, que s'havia celebrat, enguany, a Newry, Maine, als Estats Units.

src saveland.ca
Els finlandesos tenen la fama, ben merescuda, pel que sembla, de ser un dels països que més concursos absurds i originals, per dir-ho d'alguna manera, organitza. Llançament de telèfons mòbils, futbol al fang, campionat de matar mosquits, de resistència a les altes temperatures de la sauna, entre d'altres com el popular air guitar (l'art de fingir que es toca una guitarra elèctrica invisible emulant les estrelles del rock). 
Però... com que a l'estiu tot està permès... i aquests esports, entre cometes, no deixen de ser un divertimento... alguns d'ells han acaparat interès a nivell internacional. I aquest és el cas del Campionat Mundial de Carregar Mullers (en finès, eukonkanto, o akankanto; eukko o akka vol dir vella, bruixa, i kanto seria la substantivització del verb kantaa, portar o carregar). Un altre dia parlarem una mica més dels altres campionats.



Els guanyadors d'aquesta edició van ser Taisto Miettinen, un advocat de Hèlsinki, i la seva dona, Kriistina Haapanen, que junts ja havien guanyat l'edició finlandesa 2012, i aquesta era la seva cinquena victòria en aquest tipus de concurs des del 2009.


L'eukokanto, o Campionat Mundial de Carregar Mullers, va nèixer l'any 1992 a la petita població finlandesa de Sonkajärvi, al centre del país.



Es tracta d'una cursa en la que els participants han de recòrrer en el menor temps possible una pista de 253 metres de llarg, passant per diversos obstacles, com una piscina d'un metres de profunditat, i d'altres trampes de sorra. La dona pot ser la pròpia, o qualsevol altra muller. Si et cau, tens una penalització de 15 segons. En aquest enllaç hi ha la resta de normes de la cursa.
Sembla ser que l'origen l'hem d'anar a buscar a èpoques més remotes, quan els homes festejaven les noies agafant-les i escapant-se carregant-les a coll. Els participants d'avui en dia ja tenen, se suposa, la dona festejada, i el premi passa a ser, en l'edició finlandesa, el pes de la dona en cervesa i cinc vegades el mateix pes en euros.

No us animeu?
Nauttikaa! Gaudiu!
MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada