dilluns, 5 de novembre del 2012

HÈLSINKI

Hyvää maanantaita kaikille!
El passat mes de setembre es va saber que la pel·lícula PUHDISTUS (Purga), basada en la premiada novel·la homònima de l'escriptora finlandesa Sofi Oksanen, és la pel·lícula que representarà Finlàndia en l'apartat de millor pel·lícula de parla no anglesa en la carrera als Oscar, i que el 10 de gener de 2013 se sabrà si ha estat nominada o no.

src Solar Films inc.
La pel·lícula ha estat dirigida per Antti J. Jokinen, produida per Jukka Helle i Markus Selin de Solar Films Inc. Oy., i el jurat constituit per la Finnish Film Foundation (Suomen elokuvasäätiö) i d'altres professionals del sector, justifiquen la selecció per la seva excepcional història i perquè la pel·lícula atrapa l'audiència i la poderosa història inclou personatges femenins molt forts. L'actuació és també excepcional.
La pel·lícula, que ja es va estrenar a Finlàndia el 7 de setembre, es va presentar internacionalment al Busan International Film Festival's World Cinema Section, de Corea, que es va cel·lebrar entre el 4 i el 13 d'octubre.



PUHDISTUS és un drama ambientat a l'Estònia de principis dels 90, època en què el país bàltic s'independitza de l'antiga Unió Soviètica. Aliide, una vella que viu sola al bosc. intenta ajudar a Zara, una jove que va ser víctima del tràfic de dones.

Nauttikaa! Gaudiu!
MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada