dimecres, 19 de desembre del 2012

AHIR vaig anar a...

AHIR vaig anar a... a la presentació del nou llibre de la J. K. Rowling, La Vacant Imprevista (The Casual Vacancy).


De fet no va ser ahir, sinó la setmana passada... però, com diuen a la premsa, la notícia estava embargada. És a dir, no es podia fer pública fins a una data concreta, o a partir d'una data concreta. En aquest cas, la presentació es va fer la setmana passada, a la Fàbrica Moritz de Barcelona, però, fins avui, que surt el llibre a la venda, no se'n podia fer cap menció.


La Vacant Imprevista és la primera novel·la per a adults de J. K. Rowling i, en català, l'ha editat Editorial Empúries, després que, passat Sant Jordi d'enguany, rebés la notícia que era l'escollida per a l'edició en català (l'editorial Salamandra ho farà en castellà).


Quan Barry Fairbrother mor inesperadament amb poc més de quaranta anys, tot el poble de Pagford queda tocat. Pagford és un poblet típicament anglès, amb una plaça bonica i una església, però el que s’amaga rere una aparença tranquil·la és en realitat una guerra oberta entre els veïns: els rics s’enfronten amb els pobres, els adolescents amb els pares, les dones amb els marits i els professors amb els alumnes. Pagford no és pas el que semblava a primera vista. I la plaça que queda vacant a l’ajuntament aviat esdevé el catalitzador de la guerra més sonada que recorden els habitants de Pagford. Qui triomfarà en unes eleccions plenes de passió, duplicitat i revelacions inesperades? 

Sembla ser, que ja ha superat les expectatives i ja se n'han venut un milió d'exemplars en anglès. Sembla ser, doncs, que el risc que el fantasma de Harry Potter aparegués ha desaparegut, i que la maduresa de la narrativa de l'escriptora li ha permés enfrontar-se a un relat destinat al públic adult. La BBC ja en prepara una minisèrie.

MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada