dimarts, 17 de desembre del 2013

HÈLSINKI

Hyvää tiistaita kaikille!
Continuem amb més imatges de la nostra escapada a Hèlsinki. Potser podríem posar-hi el títol d'Hèlsinki, la nuit... ja que és un petit recull d'algunes fotografies que volen mostra una mica com es viuen les festes al carrer. Tot i el fred que va fer dissabte! Today we'll show some more images about our trip to Helsinki... maybe we could call it Helsinki, la nuit, because at about 4pm is already quite dark! How people from Helsinki live Christmas season in the ...cold... streets?


Esplanadi...


... Aleksanterinkatu, una de les vies més comercials de la ciutat... Aleksanterinkatu, one of the main commercial areas in the city...


...i, òbviament, a Senaatintori, la plaça del Senat on hi ha la catedral d'Hèlsinki, i on s'hi instal·la cada any el mercat nadalenc de Tuomaan Markkinat (on, excepte figures de pessebre, hi trobareu de tot per a la decoració nadalenca de la llar, roba d'hivern, menges tradicionals, ... com ja sabreu potser, els finlandesos són majoritàriament luterans i no comulguen amb els sants ni les reproduccions religioses), i els antics carrers del voltant. And also at Senaatintori, where it held every year Tuomaan Markkinat (christmas market in front of the Helsinki cathedral), and its surroundings.


Us enrecordeu, de petits, quan uns centres comercials de la Plaça Catalunya de Barcelona lluïen a tots els seus aparadors grans instal·lacions que miràvem envadalits després de fer una bona estona de cua? Doncs, com a moltes ciutats del món (pensem en Macy’s a Nova York, per exemple), una de les grans atraccions de l’inici de les festes de Nadal a Hèlsinki és, també, el descobriment dels aparadors engalanats del gran centre comercial Stockmann. Like many other cities all around the world (although we're thinking now in Macy's in New York), one of the major attractions of the beginning of Christmas season in Helsinki is also the discovery of the decorated store windows of Stockmann shopping center.


Tot i que les botigues, i alguns edificis oficials, treballen molt la seva decoració nadalenca, pel que fa a il·luminació de carrers, potser, fins i tot, guanyem nosaltres. Segurament deu ser perquè guarden tots els esforços per al gran festival de la llum, Lux Helsinki, que  es cel·lebrarà a la capital finlandesa del 4 al 8 de gener de 2014, justament l’època de l’any més fosca. Lux Helsinki és una manera, doncs, de fer sortir la gent al carrer, i oferir-los la llum que els falta. Not many streets in Helsinki have christmas light decoration, It might be because their are organizing the great festival of light Lux HelsinkiThe urban event Lux Helsinki offers experiences for all the senses during the darkest time of the year, from Saturday 4 January to Wednesday 8 January 2014. Visually spectacular light installations will entice people to spend time in the wintry outdoors of Helsinki.


En aquesta propera edició de Lux Helsinki, la dissenyadora espanyola Agatha Ruiz de la Prada presentarà la instal·lació de llum Corazón en un dels llocs més privilegiats de la ciutat... al capdamunt de les escales de la Catedral. 'Corazón', by the Spanish fashion designer Agatha Ruiz de la Prada consists of a huge heart placed at the top of the steps of Helsinki Cathedral, beating in countless colours to powerful, specially composed music. The Cathedral backdrop, with its own lighting, merges into the installation.


Demà... més!



Nauttikaa! Gaudiu_Enjoy!
MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada