dimecres, 3 de juliol del 2013

A CASA NOSTRA hi ha...

Hyvää päivää kaikille!
Els objectes d'aquesta setmana són quatre tocadiscos antics. Això ha fet que haguéssim de comprar discs de vinil (cosa que no havia fet mai... nosaltres ja som de la generació del cassette i després, el CD)... que sembla que tornen a estar força de moda!
El primer era de la meva mare quan era més jove... a l'època dels guateques, i de les festes portàtils! És un ràdio-tocadiscs portàtil, de la marca sud-coreana Electra (Electra Radio Corp.), molt probablement de finals dels anys '60 (del segle passat, és clar), però fet al Japó. I d'aquí és d'on va venir... d'un viatge que van fer el meus avis al Japó en aquella època. 


Funciona a piles, o enxufat a la corrent. I, a part de poder escoltar la ràdio (AM), reprodueix discs de 33, 45 i 78 revolucions. 


Ara com ara... la ràdio funciona perfectament, i el tocadiscs gira, l'agulla és nova, però no se sent res per l'altaveu... probablement falli algun cable de so.

El segon dels tocadiscs que hi ha a casa no funciona. Li falta la càpsula de l'agulla, però el motor gira perfectament. És de la marca alemanya Perpetuum Ebner, i havia estat d'un dels meus avis.



De part d'uns tiets d'en Jordi, aquest altre, probablement dels 80's, que funciona perfectament... un cop net i l'agulla apunt!


I... finalment... la nineta dels nostres ulls... provinent de casa dels pares d'en Jordi... aquest ràdio-tocadiscs de l'antiga marca barcelonina Invicta, probablement dels anys '60.


És el model Airport 6449-RG-FM i té, per una banda, ràdio... normal, pesquera, dues curtes i FM.


I de l'altra, tocadiscs, fono, a la part superior de l'aparell, un cop aixecada la tapa.


Funciona amb set vàlvules, totes elles en perfecte estat. L'il·luminació de l'aparell també funciona, així com la ràdio i el tocadiscs. I se sent molt bé! 


És una bona peça per als amants de la ràdio! I, a més, catalana, ja que Invicta era la marca del fabricant Establecimientos Lucarda (Radio Lucarda, S.L.) de Barcelona.

Ara mateix, totes són a la nostra casa de la muntanya... i, en la mesura que funcionin, n'anirem gaudint!

Nauttikaa! Gaudiu_Enjoy!
MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada