dijous, 11 de juliol del 2013

HÈLSINKI

Hyvää torstaita kaikille!
Una amiga de Finlàndia ens ha fet arribar una informació molt curiosa d'una tradició a Hèlsinki que ja té 100 anys... els menors de 16 anys, de tots els àmbits de la societat, a l'estiu (del 3 de juny al 31 de juliol), poden dinar...sopa normalment,... de franc en 71 parcs de jocs de la ciutat determinats. Només han de dur el plat i els coberts, que hauran de rentar-se a casa, i ho fan possible els Serveis Socials de la ciutat d'Hèlsinki. També serveixen aigua. Per exemple, la setmana del 3 al 7 de juny es va menjar sopa de verdures, formatge i pollastre, sopa de salmó, sopa de vedella i verdures, risotto de pollastres i sopa d'embotit. Els menus estan perfectament detallats a la web de la ciutat (estan en finès, però), i no només determinen els menus i les hores quan es serveixen, sinó també si els àpats són sense llet, sense lactosa o baix en lactosa, sense gluten, sense vedella o sense porc, ... 
During summer in Helsinki, children under 16 can eat lunch for free at any of 71 designated playgrounds around the city. This tradition is almost 100 years old and is made possible by the Helsinki Social Services Department. Children from widely different backgrounds come to the park to play, paint, sing and eat – there’s a great sense of community spirit. Lunch at playgrounds is served at 12 noon from 3 June to 31 July to all children under 16. Children should bring their own dishes and cutlery, which should be washed at home. The playgrounds also serve water. The menu indicates whether the food is milk-free, lactose-free of low-lactose, gluten-free, beef-free or pork-free.

src Helsingin Kaupunki
Aquest és el menú per al mes de juliol, i avui mengen pasta amb pollastre i verdures! Ara mateix jo també voldria tenir menys de 16 anys!




Hyvää ruokahaluaa, sitten! Bon profit, doncs_Enjoy your meal!
MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada