dimarts, 23 de juliol del 2013

barcelona-hèlsinki-barcelona

Hyvää päivää kaikille!
Aquest cap de setmana passat Hèlsinki ha estat escenari per als vaixells escola de vela més grans i espectaculars del món!

Photo: Maria Gurjeva
Després de les Olimpíades, la Tall Ships Races és l'esdeveniment esportiu que més expectació crea a les ciutats on s'hi desenvolupa. És la major concentració de grans velers d'època, vaixells escola, i es duu a terme en diferents punts del planeta i, des de 2006, està patrocinada per la ciutat, la provincia i l'Autoritat Portuària d'Ambers (fins aleshores la regata tenia el nom de Cutty Sark). Aquests dies han estat navegant pel Mar Bàltic.
Over a hundred imposing sailing vessels glided last weekend into Helsinki, when the city is one of the hosts of the 2013 The Tall Ships Races. The Tall Ships Races is a competition for large sailing ships, and it comes to the Baltic Sea every four years.


Desenes de mil·lers de persones han participat en les diverses activitats que s'han preparat per a l'ocasió... desfilades, rues, demostracions, jocs i, el més interessant, l'exhibició marítima davant les costes de la ciutat d'Hèlsinki!

src The Tall Ships Races Helsinki 2013
Photo: Maria Gurjeva
Photo: Kiisi Tuomala

Però, enguany, no cal anar massa lluny per veure aquests monstres del mar (algun d'ells duen a bord una tripulació de més de 200 persones), perquè al mes de setembre els podrem veure a Barcelona!
The Mediterranean Tall Ships Regatta 2013 will set off from Barcelona. The tall ships will be mooring at the city's Port Vell from the 21st to the 24th of September. The event has been programmed as part of Barcelona's annual 'La Mercè' festival and will be fully open to the public. These tall ships are involved in numerous and diverse educational projects based on the values at the heart of traditional sailing. The boats will also share moorings with some of the Barcelona World Race's IMOCA Open 60s.


En el marc del Forum de les Cultures, el Festival del Mar va acollir per primera vegada els Grans Velers al port de la ciutat. Al 2007 van tornar a Barcelona. Barcelona acollirà, doncs, la Mediterranean Tall Ships Regatta del 21 al 23 de setembre de 2013, en el marc de les Festes de la Mercè, organitzada per la Sail Training Internacional i la Fundació Navegació Oceànica de Barcelona (FNOB) amb la col·laboració del Consorci El Far. 


Tothom podrà accedir a les embarcacions i conèixer de prop aquests Grans Vaixells.


Nauttikaa! Gaudiu_Enjoy!
MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada