dilluns, 23 de setembre de 2013

AHIR vaig anar a...

AHIR vaig anar a... veure els Pirates i els Corsaris de l'Estartit.Aquest cap de setmana ha estat la Fira de Pirates i Corsaris de les Illes Medes que, enguany, ja ha arribat a la seva 9ena edició, i que se cel·lebra sempre a finals de setembre. Last weekend we were in Fira de Pirates i Corsaris a les illes Medes, at the seaside town of Estartit (Girona), which always helds at the end of september.
La festa va començar divendres al vespre amb el desembarcament, a la Platgeta de l'Estartit, de tota la trup de pirates, capitanejats pel temible Barbarroja, que durant tot el cap de setmana han protagonitzat desfilades, lluites aferrissades, saquejos, danses, concerts, pels carrers del poble ... entre moltes d'altres activitats com tallers, visites guiades a l'illa Meda Gran, cercavila dels gegants de l'Estartit, ... The festival began on friday evening with the arrival of the pirates at the beach, captained by the fearsome Barbarossa, which throughout the weekend have staged parades, struggles, pillaging, dances, concerts , ... among many other activities such as workshops, guided tours to Meda Gran island, ...Ja des del segle XVI, l'Estartit i els altres pobles de la Costa Brava eren assetjats per pirates que es refugiaven a les illes Medes, des d'on iniciaven els seus atacats a terra ferma. Since the sixteenth century, Estartit and other towns on the Costa Brava were harassed by pirates who took refuge in the Medes Islands, where they initiated their attack on land.

Barba-roja
Per a poder protegir-se dels pirates de tota mena que venien a les Medes, especialment barbarescos (per exemple, segurament un pirata tan conegut com en Barba-roja), els masos de l'estartit i els voltants edificaven torres de defensa per a poder-se protegir. In order to protect themselves from pirates, especially Berber (for example, Barbarossa),  farmhouses of L'Estartit and the surrounding builded defense towers.

Mas Ral - Estartit
Durant tres dies, a la Fira de Pirates i Corsaris, es rememora, entre la fantasia i la realitat, el passat històric de Torroella de Montgrí i l'Estartit.

Fira de Pirates i Corsaris a les illes Medes
Però... sabeu quina diferència hi ha entre Pirates i Corsaris? Per què no ens ho expliqueu? But... do you know exactly which is the difference between a pirate and a corsaire? Why don't you explain it to us? Demà... la resposta! Tomorrow, the answer!Nauttikaa! Gaudiu_Enjoy!
MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada