dimarts, 12 de novembre del 2013

A CASA NOSTRA hi ha...

Hyvää tiistaita kaikille!
Fa uns dies, en un post del nostre blog, us parlàvem de l'ús d'eines de treball, de qualsevol gremi, i sobretot antigues, per a la decoració de les nostres cases. A few days ago, in a post on our blog, we talked about the use of those old tools used by professionals, that now decorate our homes.

src remodelista (café Sla, Àmsterdam)
Avui us ensenyarem les que tenim a casa nostra...
You can find these at our home...

Falca o Tascó... La falca o tascó és una màquina simple consistent en una peça prismàtica de fusta o de metall acabada en angle diedre molt agut. Serveix per a esberlar o dividir cossos sòlids, per a ajustar o estrènyer un amb un altre, per a calçar-los o per a omplir algun badall o buit. A 'wedge is a triangular shaped tool, a compound and portable inclined plane, and one of the six classical simple machines. It can be used to separate two objects or portions of an object, lift up an object, or hold an object in place.


Nosaltres l'utilitzàvem per a esberlar els troncs per a fer llenya... com el senyor de la imatge.
Metre de fuster... El metre plegablemetre de fuster o metre de paleta és un un instrument de mesura de precisió mitjana, que s'utilitza en la construcciófusteria i bricolatge. El nostre és de fusta. yardstick is a straightedge used to physically measure lengths of up to a yard (0.9144 metres or three feet) high. Yardsticks are flat wooden boards with markings at regular intervals.
Destral de bomber... Aquesta destral de bomber prové d'una antiga fàbrica de cotó. Esperem no haber de fer-la servir mai... amb el seu propòsit funci! A fireman axe that came from an old cotton factory. I wish it will never work again... at home!
Tenalles... Les tenalles o estenalles són una eina utilitzada per a aguantar elements o per a tallar filferro. No s'han de confondre amb les alicates. Les tenalles després del punt d'unió tenen forma rodona i el punt de tall és a l'ample. Una de les principals funcions de les tenalles o estenalles es arrabassar claus d'una fusta. Pincers are a hand tool used in many situations where a mechanical advantage is required to pinch, cut or pull an object. Pincers are primarily used for removing objects out of a material that they have been previously applied to. Pincers, often red-hot, have been used as an instrument of torture since ancient Roman times or earlier.
Nauttikaa! Gaudiu_Enjoy!
MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada