dilluns, 25 de novembre del 2013

AHIR vaig anar a...

AHIR vaig anar a... veure l'òpera Agrippina al Gran Teatre del Liceu de Barcelona.
We went to see yesterday the opera 'Agrippina' at the Gran Teatre del Liceu of Barcelona.


Agrippina és la primera òpera de la nova temporada del nostre abonament al Gran Teatre del Liceu de Barcelona.


Després de 300 anys de la seva estrena a Venècia el 26 de desembre de 1709, arriba per primera vegada al Gran Teatre del Liceu de Barcelona l'opera Agrippina de Georg Friedrich Händel i llibret de Vincenzo Grimani.

src Gran Teatre del Liceu
Aquesta òpera és una sàtira on el sexe, la corrupció, la venjança i la manipulació són algunes de les eines per obtener i exercir el poder. El sexe és, doncs, un instrument utilitzat per les dones per controlar els homes, fins a fer-los caure dins de les seves xarxes i així accedir a un poder que els està vedat. La producció manté l’esperit original del llibret de Grimani –una farsa sobre la decadència–, però situant-lo en un espai abstracte i simbòlic, dominat per l’escala coronada pel tron imperial. Un element escenogràfic potent que il•lustra la idea central d’aquest muntatge, com ho fa l’aparició significativa de la imatge de la lloba que simbolitza el poder etern de Roma. 'Agrippina' by Händel is a highly sophisticated and urbane, agile, thrilling, action-packed opera. A brilliant comedy about the ridiculous futility of power, how to achieve it and how to hold on to it and lose it. Sex is a means used by women to control men, to trap them in their web and thereby access the power that is denied them. The production stays true to the original spirit of Grimani's libretto -a farce about decadence- but sets it in an abstract and symbolic space, dominated by the staircase crowned by the imperial throne. Premiered on 26 december 1709 in Venice, it is the first performance at the Gran Teatre del Liceu.  

src Gran Teatre del Liceu



Per cert, com a curiositat, l'artista que encarna a Neró és la cantant sueca Malenna Ernman, que va participar a Eurovisió l'any 2009 amb la cançó La Voix. Suècia, però, va quedar en 21a posició en aquella edició (tot i que Espanya encara va quedar més enrere). The artist who plays Nero's role is the swedish singer Malenna Ernman, who participated in Eurovision Song Contest 2009 with the song 'La Voix'. Sweden, however, was released to the 21th position (although Spain was even further back).


Nauttikaa! Gaudiu_Enjoy!
MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada