dijous, 14 de novembre del 2013

AHIR vaig anar a...

AHIR vaig anar a... veure l'obra de teatre Himmelweg, de Juan Mayorga, a la Sala Atrium de Barcelona.


Himmelweg, o Camino al Cielo, és una obra de teatre ambientada en un camp de concentració nazi durant la 2a Guerra Mundial, amb només tres personatges que veuen en els altres la possibilitat de dur a terme els seus projectes més personals. 
Una delegada de la Creu Roja pretén inspeccionar-lo, perquè vol obrir els ulls al món a la barbàrie que sent que s'hi està cometent, i comença un viatge per un infern que no ho sembla.
El comandant del camp veu l'oportunitat de realitzar el seu un gran somni... dirigir l'obra d'art total, rebutjant tot tipus d'afecte envers els altres, per a qui són mers autòmats d'un teatret plè de pors i de mentides.


src Sala Atrium
I, finalment, un jove près del camp que serveix de portaveu davant del comandant, que no sap si servint-lo està ajudant el seu poble a patir menys jugant a ser actors, o si realment és sotmès a un engany lluny de tota compassió. Tot i la col·laboració amb els dirigents del camp, els trens que arriben puntuals a les sis del matí continuen ressonant dins dels seus caps.

src Sala Atrium
Himmelweg és una de les obres del dramaturg espanyol Juan Mayorga més representades arreu del món. Si bé és cert que la temàtica més notòria és la de la memòria històrica de la humanitat, també ho és que l’altra és el punt de vista des del qual percebem –o ens fan percebre- aquesta realitat en la que creiem viure.

Podreu veure l'obra a la Sala Atrium de Barcelona fins al 15 de desembre.

MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada