dijous, 20 de febrer de 2014

AVUI m'agrada...

AVUI m'agrada... la casa de la dissenyadora finlandesa Ulla Koskinen a Finlàndia.
What today I like most is Finnish designer Ulla Koskinen home.


Aquest refugi d'hivern al camp, a les afores d'Hèlsinki, s'ha convertit en la residència habitual de la dissenyadora finlandesa de la marca Woodnotes Ulla Koskinen i la seva família. Un somni fet realitat. This home belongs to Finnish designer from Woodnotes Ulla Koskinen and it’s her family dream home in the middle of the countryside, outside Helsinki!


Ciment, fusta i vidre són els elements bàsics amb els que s'ha construit aquesta simple però estilosa casa finlandesa que, en un primer moment, era només un prototip per a l'empresa de construcció Kannustalo. El seu nom... Lato (graner, en finès). Cement, wood and glass comprise this simple yet stylish Finnish home created by two designers, Ulla Koskinen and Sameli Rantanen as a prototype for construction company Kannustalo. The home, whose model name is called Lato (which means ‘barn’ in English), is now their own residence and center of operations.


La casa, d'uns 535m2, es va construir als terrenys del pare del també dissenyador i fotògraf Sameli Rantanen, marit d'Ulla, i vol ser una punt intermig entre una granja i una casa de camp que es fongui amb l'entorn. La distribució ofereix la possibilitat de la unió i la pau d'esperit, i l'espai és prou ample per a encabir-hi totes les funcions d'una casa, diu Ulla. The 535 square meters home was been designed on the estate of Sameli’s parents, conceived as a cross between farm and country house to merge with the environment. “Distribution offers a strong sense of union and peace of mind, and open space is sufficiently large so that all functions are developed without interfering,” says Ulla. 


El saló és al costat de la cuina i del menjador, així tota la família pot estar junta al voltant del caliu d'un foc. This family room is joined together with a kitchen and a dining room so even family dinners could be surrounded by the warmness of the fire.



La casa, de planta cuadrada i pati interior com les antigues granges, té uns considerables grans finestrals, que permeten entrar tota la llum possible i gaudir d'un entorn complement natural que es converteix en un element més de la decoració. The building, which resembles the old farms of quadrangular structure and central courtyard, is notable for the large windows, which draws in natural light and invites you to enjoy a natural setting that is part of the decoration.


La major part de la fusta utilitzada en la construcció de la casa provenia d'arbres caiguts al mateix lloc. Much of the wood used in the construction comes from trees felled on the ground where the house stands. 

 

El millor de viure aquí és l'amplitud dels espais, i la pau i la tranquilitat de les vistes. Ara ens n'adonem molt més del canvi de les estacions, diu Ulla. “The best of living here is the amplitude of spaces, peace and quiet of the views. And that we are now more aware and sensitive to seasonal changes,” stresses the owner.



Nauttikaa! Gaudiu_Enjoy!
MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada