dimecres, 26 de febrer del 2014

una MICA de TOT... i de RES

Hyvää keskiviikkoa (dimecres_wednesday) kaikille!
Avui anirem cap a Finlàndia, a les illes Åland, entre Suècia i Finlàndia, per veure una sauna amb una història molt curiosa, i llarga, al seu darrere. Today we will stay in Finland, in the Åland Islands, between Sweden and Finland, to see a sauna with a long and strange history behind.


Aquesta petita construcció, portable, és per a una família finlandesa que, durant molt de temps havia intentat, infructuosament, aconseguir els permisos per a construir-la. Feia més de 12 anys que tenien ja la fusta per a construir-la. This small portable building was for a Finnish family that had long tried unsuccessfully to get permission to build it. For 12 years they had been keeping all the necessary wood.


Els arquitectes de Londres Denizen Works van trobar una solució després de conèixer la deliberació de les autoritats... Es podia construir sempre i quant fos mòbil. The planners do, however, allow the creation of mobile structures.


La sauna es va construir només en 9 dies, després d'haver-se dissenyat in situ en un simple bloc de notes. Va costar £3465.00, i es va finalitzar al juliol de 2011. Es va utilitzar fusta local, finestres reciclades i es va folrar amb revestiment de pi que el client havia emmagatzemat des de la presentació de la seva primera sol·licitud de construcció. The sauna was designed on site, using only sketches from a small notepad, and built by Denizen Works and friends during 9 hard days of toil in the summer of 2011. Its cost was £3465.00. The building was constructed from locally sourced timber, recycled windows and lined in the pine cladding our client had stored in her shed for the 12 years since the submission of her first planning application.


El fill dels clients va explicar que el seu avi ja havia construit una vegada, com a divertimento, una sauna damunt de grans esquís per a dura-la damunt del gel durant els mesos d'hivern. I aquesta va ser l'opció per la que es van decantar els arquitectes. During the deliberations, client’s son told the story of his grandfather building a winter sauna on runners for winter fun, so architects erred on the side of family history.


A l'estiu, la sauna queda ancorada damunt d'uns peus de ciment a terra ferma, i a l'hivern pot lliscar damunt del gel. During the warmer months, it sits on the land, perched atop removable concrete blocks. During the winter months, it can be towed out onto the frozen lake aboard a wooden raft.



all images   src Tiina Tervo   via gardenista, dezeen, denizen works

Nauttikaa! Gaudiu_Enjoy!
MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada