divendres, 1 de juny del 2012

HÈLSINKI

Fa uns dies, la meva guía Minna per Hèlsinki va anar a visitar la casa-museu i l'estudi d'Alvar Aalto i Aino Aalto a Munkkiniemi, a la mateixa ciutat de Hèlsinki.

src casa d'Alvar Aalto
src estudi d'Alvar Aalto
La casa es va construir el 1936, i es va dissenyar tant com a casa per a la família, com a oficina, i aquestes dues funciones queden clarament diferenciades des de l'exterior. L'ala que acull l'oficina és de maó pintat de blanc, i les referències al funcionalisme es veuen en la ubicació de les finestres. D'altra banda, el revestiment de la zona més residencial és prim i fet de llistons de fusta que denoten calidesa.
Malgrat això, des del carrer s'aprecia un aspecte més aviat sever i tancat, que només queda suavitzat per les plantes enfiladisses i el camí de pissarra que condueix a l'entrada. Ja hi ha senyals del nou Aalto, i del funcionalisme romàntic, en l'ús abundant de la fusta com a material noble.
L'interior és plè de mobles originals de la casa, i de detalls que encara ara semblen completament actuals.

src time of the aquarius
src time of the aquarius
src time of the aquarius
src time of the aquarius
src time of the aquarius
src time of the aquarius
...aquesta jardinera... no us recorda als seus gerros?...
A l'estiu, la casa museu està oberta de dimarts a diumenge, d'una del migdia a sis de la tarda; i, a l'agost, el mateix horari, però de dilluns a diumenge.

Hyvää viikonloppua kaikkille!
MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada