dijous, 28 de juny del 2012

HÈLSINKI

Hyvää päivää!
El juliol de 2010, el bussejador Christian Ekstrom i el seu equip van descobrir en un enfonsament a les Illes Åland, una zona autònoma de Finlàndia, i situades entre aquest país i Suècia, al golf de Bothnia i davant les costes de Turku, un carregament de 145 botelles de xampany, que es creuen de principis del segle19. Si realment fós així, tal i com sembla, això les converteix en les més antigues, conservades i consumibles, del món.

via BBC
Sembla ser que les botelles trobades pertanyen a les marques Veuve Clicquot (47 botelles) i Juglar. D'acord amb el Govern Regional d'Åland, el propietari legal de les botelles, aquestes han pogut conservar tota la seva qualitat gràcies a les baixes temperatures i la foscor del fons del mar Bàltic. A més, la pròpia pressió interna de l'espumòs contingut a les botelles ha impedit que l'aigua es filtrés dins de les botelles, com ja havia passat en d'altres de les botelles trobades que eren de vi negre o blanc. 


via Govern d'Aland


Al novembre d'aquell any, un grup d'experts enòlegs i periodistes especialitzats, van poder provar una botella de cada, i tots van coincidir en què eren d'excel·lent qualitat.
Al 2011 es va realizar una primera subhasta de botelles, i es va arribar a la xifra rècord de 30000euros per una sola d'elles. Ara fa uns dies, vuit d'aquelles botelles es van vendre en subhasta per un valor total de 96500euros. Un comprador va arribar a pagar 15000euros per una sola botella de la marca Veuve Cliquot.


Les autoritats d'Åland, ja van anunciar amb la primera subhasta que dedicarien tota la quantitat recaudada a la protecció dels ecosistemes marins.

via aland.com
MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada