dimecres, 27 de juny del 2012

...sense títol

Ja fa uns quants dies que els mosquits i les seves picades van fent la guitza. I aquests petits i molestos xucladors s'ho passen d'allò més bé tan aquí, com a Finlàndia (hyttynen).


A Finlàndia, les temperatures dels mesos de, sobretot, juny i juliol, ja poden superar amb escreix els 20graus, i el sol no es pon fins ben bé passades les 11 de la nit. Això fa que Finlàndia es converteixi, també, juntament amb el fet de ser el país dels mil llacs, en el paradís a la terra per als mosquits.
No són tan freqüents a les zones més poblades, a les ciutats, sinó al camp, prop dels llacs, i molt més cap al nord, a Lapònia.


Però, per sort, hi ha diferents remeis casolans que podem aplicar per a evitar, si no completament, el màxim nombre d'atacs, a part de les solucions químiques que ja coneixem.
Per una banda, hi ha algunes plantes que foragiten la presència dels insectes, com són la planta de la citronella, el romaní, la nepeta cataria (catnip), la calèndula o marigolds, la lavanda, l'alfàbrega,... dels que també se'n poden fer ungüents naturals.

D'altra banda, si voleu quedar-vos una estona asseguts al porxo sense que us piqui ningú, també podeu recòrrer a un ventilador. El New York Times va presentar un estudi que determinava que l'aire del ventilador repel·lia els mosquits i d'altres bitxets voladors, no només per raons òbvies, sinó també per l'efecte refrescant sobre la temperatura i la suor de la nostra pell, i pel fet de dissipar el diòxid de carboni que exhalem, i que atrauen tant els mosquits.




Però si ja no hi ha res a fer... i ja us han picat... a banda d'aquell llapís pudent d'amoníac, podeu fregar-vos sabó... de barra... que en diuen... en sec... per tota l'àrea de la picada. Se suposa que haurieu de notar alleugeriment de seguida.

072210-soap.jpg
via apartment therapy
Have fan!
MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada