dijous, 27 de juny del 2013

HÈLSINKI

Hyvää torstaita kaikille!
Finlàndia serà el país convidat de la 33a edició d'ARCOmadrid, la fira internacional d'art contemporani que es cel·lebrarà del 19 al 23 de febrer de 2014. Leevi Haapala, comissari del Museu Kiasma d'art contemporani d'Hèlsinki, que exposa les obres de la Galeria Nacional de Finlàndia, és l'encarregat de fer la sel·lecció dels artistes finlandesos per a ARCOmadrid. A més, serà el comissari de #FocusFinland que, juntament amb Frame Visual Art Finland i el Team Finland (Embaixada de Finlàndia a Espanya, el Instituto Iberoamericano de Finlandia i l'Oficina Comercial de Finlàndia), completaran la resta de seccions d'ARCOmadrid i, d'aquesta manera, s'atreurà un nou públic nòrdic a la Fira.
Finland will be the guest of honor in the 33rd ARCOmadrid, to be held from 19 to 23 February 2014. A selection of galleries chosen by Leevi Haapa, curator of the Kiasma Museum in Helsinki, and coordinated by Frame Visual Art Finland, will bring Finland's contemporary artistic production to Spain.

Liisa Lounila - Roma i-iii - Roma iii
Liisa Luonila   src scene missing
Finlàndia compta amb més de 70 galeries d'art, encarregades de presentar l'art finlandès i internacional més nou, 20 de les quals es troben a Hèlsinki, a més d'altres galeries gestionades pels mateixos artistes o d'altres institucions culturals, com Frame Visual Art Finland que, mitjançant la promoció internacional i el foment de l'interacció entre institucions i professionals, ha aconseguit que les arts visuals de Finlàndia tinguin major reconeixement, influència i financiació.
There are more than 70 art galleries in Finland, constantly presenting new exhibitions of the latest artworks from FinlandFrame Visual Art Finland aims to strengthen the position of the visual arts in Finland by promoting works internationally and encouraging interaction between institutions and professionals.

Santeri Tuori   src Santeri Tuori
Antti Laitinen   src Antti Laitinen
Sembla ser que la fotografia és la disciplina artística més extesa entre els artistes més joves i pluridisciplinars provinents de l'Escola d'Hèlsinki (pertanyent a la prestigiosa Universitat Aalto)... Jouko Lehtola, Miklos Gaál, Anni Leppälä i Ola Kolehmainen.
Finland has developed a whole new generation of younger artists working in many different disciplines, many of whom are particularly interested in photography, encouraged by the prestigious Helsinki School.

Ola Kolehmainen   src Helsinki School
Pel que fa a la distribució per sexes, les dones són les que veritablement lideren l'avantguarda del moviment artístic visual (el 43% dels 100 millors artistes finesos són dones, davant del 13% internacional)... i no es d'estranyar en un país que, tot i que per motius clarament polítics, va ser el primer en reconèixer el sufragi per a la dona. Per exemple, s'han de destacar les instal·lacions d'Elija-Liisa Ahtila.
Women are still at the forefront of modern art in Finland.

Elija-Liisa Ahtila   src Kiasma

Tuomo Raino   src Tuomo Raino
Jani Ruscica   src Jani Ruscica


Minna Suoniemi   src minna suoniemi
Nauttikaa! Gaudiu_Enjoy!
MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada