divendres, 21 de juny de 2013

...sense títol

Hyvää perjantaita kaikille!
El sol de mitjanit és un fenomen que es produeix a certes parts del planeta, entre els cercles polars i els pols, que consisteix en què el Sol es visible les 24 hores del dia, durant uns dies o mesos al voltant del solstici d'estiu. L'explicació està en la inclinació de la Terra.
The midnight sun is a natural phenomenon occurring in summer months at places north of the Arctic Circle and south of the Antarctic Circle where the sun remains visible at the local midnight. Around the solstice (June 21 in the north and December 21 in the south) and given fair weather the sun is visible for the full 24 hours.

El número de dies a l'any amb sol de mitjanit és major com més a prop dels pols s'està. La cuarta part del territori finlandès (la Lapònia, per exemple), es troba al nord del cercle polar àrtic, i en el punt més septentrional del país, el Sol no es pon durant 73 dies a l'estiu.
A quarter of Finland's territory lies north of the Arctic Circle and at the country's northernmost point the sun does not set at all for 73 days during summer.Tots aquells punts geogràfics 60º al sud del cercle àrtic, o nord del cercle antàrtic, experimenten el que se'n diu nits blanques. Es tracta d'aquelles setmanes al voltant del solstici d'estiu, per Sant Joan, més o menys, en les regions polars, en què l'obscuritat, un cop s'ha post el sol, mai és completa i el crepuscle dura tota la nit. Juhannus, com és diu en finlandès la cel·lebració del solstici d'estiu! Això és el que podem trobar, per exemple, a Hèlsinki.
Locations where the sun is less than 6 degrees below the horizon which are above 60° 34’ (or 59° 34’) latitude that are south of the Arctic Circle or north of the Antarctic Circle experience midnight twilight instead. Midsummer (Juhannus) is the period of time centered upon the summer solstice, and more specifically the European celebrations that accompany the actual solstice or take place on a day between June 21 and June 25 and the preceding evening. The exact dates vary between different cultures. Midsummer is especially important in the cultures of Scandinavia, Finland and the Baltics where it is the most celebrated holiday apart from Christmas and New Year's Eve.
Això permet, per exemple, passar la nit en una cabana, o mökki, i fer un bany nocturn. Anar de festa o a festivals amb claror. Navegar a les tranquil·les aigües nocturnes. Jugar a golf. Pescar de nit, quan els peixos piquen més. Fer senderisme i acampada. Observar la fauna. Muntar en bicicleta, ... Mil i una coses, com les que proposa VisitFinland per a aquestes dates.
This allows, for example, spend the night in a cabin (mökki) and have a night swim. Partying at festivals. Sail the calm waters at night. Golf. Fishing at night when fishes bite more. Hiking and camping. Observe wildlife. Bicycling, ...A Finlàndia, de ben segur que tothom marxarà a les seves mökki (cabanes al bosc o al costat del llac) a cel·lebrar el llarg dia que els recompensa per les moltes hores de foscor que han de patir durant el llarg hivern. Encendran fogueres i... beuran molt, també! L'estiu ja és aquí!
In Finland, the land of the midnight sun, everyone will celebrate these long days as a reward for the many hours of darkness that they have suffered during their long winter. Have fun! Summer is here!

Nauttikaa! Gaudiu_Enjoy!
MOI, MOI! Hyvää viikonloppua ja ihanaa Juhannusta!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada