dilluns, 7 d’octubre del 2013

una MICA de TOT... i de RES

Hyvää maanantaita kaikille!
Ara feia temps que no us donàvem cap recepta de cuina... 
Ja que som en plena època de bolets (a veure si torna a explotar gràcies a les considerables pluges d'aquests últims tres dies), aquí teniu la recepta d'un dels plats típics de Finlàndia... La Sopa de Bolets, o Kanttarellikeitto. This is the recipe for a chanterelle soup, a very finnish meal, specially on these days of autumn.

src valkoinen harmaja
Abans de tot, un parell d'aclaracions... la SOPA (keitto) és un dels plats que a Finlàndia no falta mai en cap menú i, sobretot, com l'entenem nosaltres, més aviat com una crema, de qualsevol cosa, però la de bolets és molt habitual. I més ara a la tardor! Perquè se'n fan força, de bolets, a Finlàndia!.

src yle
D'altra banda... dir que els kanttarelli (un nom que sona molt italià, però que s'escriu molt finès), són un tipus de bolet (sieni=bolet)... el que per a nosaltres són els rossinyols.

src iltasanomat
Els ingredients per a la sopa per a unes quatre persones són... Uns tres grapats de rossinyols frescos (1 litra tuoreita kanttarelleja_2 or 3 handfuls of chanterelles), 1 ceba (1 sipuli_1 onion), 2 grans d'all (2 valkosipulinkynttä_2 cloves of garlic), 1 cullerada de mantega (nokare voita_butter), 8dl de caldo de verdures (8dl kasvislientä_8dl vegetable broth), un pessic de pebre negre (ripaus mustapippuria_black pepper), 2dl de crema de llet per a cuinar (2d ruokakerma_2dl sour cream), 100gr de formatge per a fondre (100gr sulatejuustoa_100gr melting cheese).

src valkoinen harmaja
Poseu el brou de verdures a bullir. Picar la ceba, i fregeix-la amb la mantega. Afegiu-hi rossinyols, i deixe-ho coure menys de 10 minuts. Condimenteu amb un toc de pebre negre i sal. Afegiu la barreja de ceba i bolets entre de les accions. Afegiu-hi la crema i deixeu-ho coure un moment més. Finalment, afegiu-hi el formatge. Passeu la barreja per la batedora, fins que us quedi una crema suau. Boil the vegetable broth. Chop the onions and fry them in a pan knob of butter. Add chanterelles and fry them with the onions in a pan just under 10 minutes. Season with a touch of black pepper and salt. Add the onion-mushroom mixture among of the stock. Add sour cream and let the hum of the current. Finally, add cheese. Puree the soup.

Bon profit! Hyvää ruokahaluaa! Enjoy your meal!
MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada