Hyvää maanantaita kaikille!
Ara feia temps que no us donàvem cap recepta de cuina...
Ja que som en plena època de bolets (a veure si torna a explotar gràcies a les considerables pluges d'aquests últims tres dies), aquí teniu la recepta d'un dels plats típics de Finlàndia... La Sopa de Bolets, o Kanttarellikeitto. This is the recipe for a chanterelle soup, a very finnish meal, specially on these days of autumn.
src valkoinen harmaja |
Abans de tot, un parell d'aclaracions... la SOPA (keitto) és un dels plats que a Finlàndia no falta mai en cap menú i, sobretot, com l'entenem nosaltres, més aviat com una crema, de qualsevol cosa, però la de bolets és molt habitual. I més ara a la tardor! Perquè se'n fan força, de bolets, a Finlàndia!.
src yle |
D'altra banda... dir que els kanttarelli (un nom que sona molt italià, però que s'escriu molt finès), són un tipus de bolet (sieni=bolet)... el que per a nosaltres són els rossinyols.
src iltasanomat |
Els ingredients per a la sopa per a unes quatre persones són... Uns tres grapats de rossinyols frescos (1 litra tuoreita kanttarelleja_2 or 3 handfuls of chanterelles), 1 ceba (1 sipuli_1 onion), 2 grans d'all (2 valkosipulinkynttä_2 cloves of garlic), 1 cullerada de mantega (nokare voita_butter), 8dl de caldo de verdures (8dl kasvislientä_8dl vegetable broth), un pessic de pebre negre (ripaus mustapippuria_black pepper), 2dl de crema de llet per a cuinar (2d ruokakerma_2dl sour cream), 100gr de formatge per a fondre (100gr sulatejuustoa_100gr melting cheese).
src valkoinen harmaja |
Bon profit! Hyvää ruokahaluaa! Enjoy your meal!
MOI, MOI!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada