dilluns, 2 d’abril del 2012

una MICA de TOT... i de RES

La pinya.
Us heu preguntat mai, quan heu anat al súper, què passaria si plantéssiu alguna pinya de les que tenen amuntegades a la secció de la fruita? Doncs jo sí... sempre m'ho pregunto... Si tenen fulles verdes deu voler dir alguna cosa, oi?
Ara ja sé la resposta. He estat investigant una mica i... sí que es pot plantar una pinya!


El procès és molt senzill, doncs es fa a partir de la corona de la fruita.

- Necessiteu que la pinya tingui un aspecte fresc i sà. Tant la corona, com les fulles de la part superior, sobretoto de les d'interior del tronc, han de tenir un color verd ben viu (les fulles no s'han de despendre del tronc si les estireu amb suavitat).
- Heu de tallar la corona de la pinya... aproximadament uns dos centímetres per sota de l'inici de les fulles (no deixdeu massa carn, perquè es pudreix). Ho deixeu assecar un dia. L'endemà haureu de treure el verdet que hagi pogut sortir, tota la carn que hagi quedat enganxada al tronc central i les fulles de més avall (el tronc us hauria de quedar d'un color groc-verd).


- Barregeu dues parts de terra (fertilitzada, de la que venen als vivers o centres de jardineria) amb una de sorra (blanca), afegint-hi unes pedretes per fomentar el drenatge (tendeix a podrir-se si es rega massa o la terra queda molt humida).
- Planteu aquest esqueix que haureu creat en un test no massa gran... més aviat ajustat a la seva mida perquè es puguin desenvolupar bé unes bones arrels compactes, i ho regueu una mica (també entre les fulles). Poquet, eh... que s'us podrirà!
- Necessita bastanta humitat i caloreta... però al principi és millor que no li toqui el sol directe... com a mínim fins que no veiem que les arrels noves s'han fet fortes. Potser una bossa de plàstic amb foradets per a la circulació de l'aire per sobre la planta farà d'efecte d'hivernacle.
-Ara ja només queda esperar... i si tot agafa bé, al cap d'un temps veureu fulles noves al centre de la planta... i més endavant...


... i podreu tornar a repetir tot el procés.

Us deixo un link on hi trobareu més informació... sobretot dels cuidados posteriors: infojardin (ananas-comosus)

Crec que el proper dia que vagi a la fruiteria... ho provaré!

MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada