dijous, 31 de maig del 2012

AHIR vaig anar a...

AHIR vaig anar a... veure el nou espectacle d'en Cesc Gelabert V.O.+ al Teatre Lliure (Montjuïc) de Barcelona.


Cesc Gelabert presenta un nou espectacle que inclou l'estrena de tres solos, V.O + 1-2-3, amb música de Borja Ramos, i la interpretació de peces antigues revisades per aquesta ocasió com Preludis, Al Capone, Lágrimas Negras o Funny Valentine.


Amb aquest espectacle, Gelabert retorna al cor, al nucli, a l'essència del seu moviment i de la seva presència.
Durant els 55minuts que dura l'espectacle, Gelabert ens va comentant (cosa que es d'agrair davant la dansa contemporània) de què va cada peça que interpreta, el subtítol que es pot llegir en cada moviment.


Gelabert ens confessa, en un moment donat, que la seva fita com a professional de la dansa és la d'aconseguir fusionar la coreografia i la interpretació. Però en cap moment l'espectador pot dubtar que realment ho aconsegueix en cada pas.
Els que ja l'heu vist alguna vegada, estareu d'acord amb nosaltres que la seva elegància en escena, en vestuari, en moviment, la fluidesa del seu cos... és precursora d'un geni en acció (no us recorda en Jacques Tati?). Cada gest, cada sentiment expressat amb el cos, cada múscul que es contrau, duen la música i el ritme associats a la perfecció. Podríem no sentir la melodia, però la sabríem veure reflexada en la seva dansa.
En aquest espectacle també balla una sardana, a l'estil de la dansa contemporània, com ja va fer a l'espectacle inaugural del Festival Grec de Barcelona 2011 La muntanya al teu voltant, amb la que vam gaudir molt. Magnífica mescla.

Cesc Gelabert serà al Teatre Lliure de Barcelona (Montjuïc) fins al 3 de juny. Totalment recomanable (com sempre amb en Gelabert)... tot i que, amb la dansa contemporània, ja se sap que s'ha de tenir la ment molt i molt oberta, i molt i molt desperta. Si és així, gaudireu com el que més.

MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada