divendres, 11 de maig del 2012

A CASA NOSTRA hi ha...

L'objecte d'avui són un parell de mapes de Barcelona del segle17 (representen el segle17) que tenim a la casa de la ciutat.



El de més amunt és una reproducció colorejada (l'original és sense colors) d'un gravat que representa la ciutat de Barcelona de 1659 fet per Sieur de Beaulieu. 


El vam comprar en una petita botiga al carrer Banys Nous de Barcelona que, de fet, no devia saber ben bé què venia, perquè segons ells era del segle18. Però no és així. Encara no hem anat a comentar-li. Existeix una còpia d'aquest, actualitzada i en colors, de 1740, feta per John Stridbeck "el jove", i en alemany.


El segon mapa, la nouvelle description de la fameuse ville de barcelone, cappitalle de la province de catalogne, de 1645, i per tant, també del segle17, és de Jean Boisseau. És la primera panoràmica impresa de Barcelona vista des del mar, una edició, la que tenim, d'una tirada de 3000 exemplars feta per Renta Catalana l'any 1978 i que, el seu aspecte desgastat, natural per cert, ve donat per les vicisituds que ha passat durant tots aquests anys des de que estaba a casa dels pares, i després en un traster, i... pols, humitat, sequetat, taques, ... que, sense voler-ho, li han donat aquest aspecte veritablement vintage.

Els mapes són una passió sobretot d'en Jordi... si són antics (o reproduccions antigues)... aquí, aleshores,  ja m'hi afegeixo jo.


MOI, MOI!

5 comentaris:

  1. Hola molt bones,

    fa temps que busco mapamundis antics, medievals. Sabeu on en puc trobar?

    Terveisin!

    ResponElimina
  2. Tervetuloa,

    Doncs el que vam comprar nosaltres, el vam treure d'una llibreria d'antic que hi ha al carrer Banys Nous... potser es diu Llibreria Rodés... de fet, no m'he fixat mai amb el nom, però queda per allà on hi ha els antiquaris i el Centre Català d'Artesania...baixant a mà esquerra. És molt petita. Nosaltres vam comprar una reproducció més o menys actual, dels anys '60... però ens van dir que també en tenien d'antigues.
    Un altre lloc que hi ha a Barcelona, que tingui controlat (tot i que no hi entrat mai) és a Enric Granados, número 80 (davant del restaurant Filete Ruso que, pica una mica, però el recomano... les hamburgueses són molt bones), la llibreria Balagué.

    Ja ens diràs si has tingut sort!

    Terveisin!

    ResponElimina
  3. Excel · lent treball. Presenta l'ONU sobre excel · lent REALMENT Contingut el Tema i comentaris encertats teus fills Bastant.

    ResponElimina
  4. Hola.
    Sabeu per què en "Nouvelle description...." de Renta Catalana, tenim una àliga imperial en lloc de la creu de sant Jordi en l'escut de Barcelona?
    Salutacions.

    ResponElimina
  5. Seriez-vous intéressé à vendre une ou les deux impressions?

    ResponElimina