dimecres, 23 de maig del 2012

A CASA NOSTRA hi ha...

L'objecte d'avui és una màquina de tren de llauna dels anys '60.



És una màquina de tren, de llauna, molt ben serigrafiada, que funciona amb piles. Feia temps que no posava unes piles tan grosses en un aparell que funciona amb bateries!
S'encenen els llums del davant i la llanterna groga, la part on hi ha la xemeneia es mou endavant i endarrera, sona el xiulet, i és d'aquells juguets que quan topen amb algun objecte fan mitja volta.
De moment està a la casa de la ciutat.
El primer dia que vam posar-hi piles (pensava que de tan grosses ja no se'n feien)... no funcionava. Però volíem que funcionés... l'havíem d'arreglar d'alguna manera... però com?
Vam trobar per internet unes noies restauradores a qui vam decidir d'intentar trucar per si sabien com arreglar-la... perquè no coneixíem cap lloc on dur una joguina d'aquests tipus. Així doncs les vam trucar a Artelier restauració. Se la van estar mirant, i semblava que uns quants cables s'havien de tornar a soldar. 
Les llums ara ja anaven, però el motor no feia cap tipus de senyal de voler arrencar. El van estar analitzant però... finalment... ens van aconsellar que se'l mirés un tècnic, algú més especialitzat en motors, i la vam dur a El Tren Roig, que en un moment van veure què passava i van tornar a posar la màquina a punt!
Ara ja torna a funcionar perfectament! Estem molt contents d'haver-ho aconseguit, després d'un parell de mesos d'intentar-ho! Creiem que no ens ensortiríem, i que hauria de tornar al prestatge d'on va venir, a passar l'eternitat.


És dels anys '60, de la marca Modern Toys, que pertanyia a l'empresa japonesa Masudaya Toy Company (una empresa que va nèixer el 1724 i que ha perdurat fins avui dia). Va ser líder en exportació mundial de joguines mecàniques de llauna i amb bateries a partir de la IIGM.
Hi havia d'altres models similars al nostre, però que canvien el nom del tren o el color, o...


Un llibre recull tots els productes que van sortir d'aquesta empresa des dels anys '40 fins els anys '80.

MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada