divendres, 11 de maig del 2012

HÈLSINKI

Hyvää päivää!

Ara feia dies que no us explicàvem res de Hèlsinki, així que us ensenyem una bonica panoràmica de la zona del port, del primer viatge que vam fer a Finlàndia.


Com podeu veure... no sempre hi fa mal temps... de fet, a l'estiu, és ideal. En dies clars com aquests, propis de mitjans i finals de juny, juliol, i principis d'agost (quan es va fer aquesta foto), la temperatura queda estable gairebé durant tot el dia, al voltant dels 20 graus (un dia molt més llarg que aquí... el sol surt molt d'hora al matí, i desapareix la llum cap a les onze... més o menys).


Els edificis de l'esquerra de la imatge pertanyen a la zona de Kaartinkaunpunki, una zona de la ciutat que queda compresa entre Esplanadi, el parc Tähtitornin vuori (observatori de la muntanya), i Korkeavuorenkatu. El nom li ve donat perquè era la zona on l'exèrcit rus hi tenia les barraques d'entrenament dels soldats a principis del segle19. De fet, la paraula Kaarti vol dir, en finès, guàrdies.
En aquesta part de la imatge, més en primer terme, hi ha el Kauppahalli, el vell mercat de 1889 on encara avui s'hi pot comprar menjar i prendre alguna cosa.


Aquesta zona central de la imatge, inclou el parc d'Esplanadi  (al centre, on hi ha els arbres, amb la torre del famòs hotel Torni al fons) i el carrer Pohjoisesplanadi a la dreta, però no els seus edificis, que pertanyen al barri de Kluuvi, i Kauppatori (la plaça del mercat de Hèlsinki), que veieu plena de toldets taronges, on hi venen tot de productes típics, com fruites del bosc (marjat), bolets kantarelli i peix fumat, artesania, i altres productes més turístics. També és un bon lloc per menjar-hi alguna cosa. Hi és cada dia de l'any (amb més o menys parades segons la climatologia), des del 1818.
L'edifici classicista blanc de la dreta, al costat de la casa rosa, és el Kaupungintalo (casa de la ciutat, l'ajuntament)


En aquesta darrera imatge veiem, en primer lloc, la Cort Suprema de Justícia, i, a la dreta, de color més clar, el Palau Presidencial (que no la residència presidencial, que és aprop de Seurasaari, un parc nacional en una illa on hi ha una representació de les construccions més típiques de Finlàndia... com un Poble Espanyol de Barcelona, però amb un sentit més etnogràfic... més o menys).
Des d'aquesta alçada de la plaça és d'on surten els ferris per anar a Suomenlinna, una illa fortalesa que hi ha just davant del port de Hèlsinki, i on la gent hi fa cap, sempre que fa bon temps, per passar-hi l'estona amb els amics, amb la família, passejar, pescar, banyar-se al mar, beure cervesa, ... i veure passar els enormes vaixells que van a Tallin per un pas molt estret.


Hyvää viikonloppua!
Bon cap de setmana!

MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada