dissabte, 24 de març de 2012

AHIR vaig anar a...

A molts llocs.

AHIR vaig anar a... veure les exposicions de Goya i de Delacroix al Caixa Fòrum de Barcelona.


L'exposició "Eugène Delacroix (1798-1863)" comprèn el conjunt de la carrera del pintor i ofereix la presentació més completa de les seves obres des de l'exposició del centenari organitzada al Museu del Louvre l'any 1963, un conjunt d'obres que provenen de col·leccions públiques i privades d'Europa i Amèrica, des del començament quan buscava la inspiració en obres d'art i textos literaris, fins a l'etapa final, marcada pel realisme; des de grans pintures d'inspiració històrica fins a obres religioses o pintures d'animals, des de quadres de gran format fins a aquarel·les i gravats. 
L'exposició de Delacroix, d'entrada gratuïta, s'estarà al Caixa Fòrum de Barcelona fins al 20 de maig.

L'exposició de "Goya. Llums i ombres" consta de noranta-sis obres de l'artista, procedents de la col·lecció del Museo Nacional del Prado, entre les que destaquen El para-sol, La gallina cega, El ninot, La duquessa d'Alba i "la Beata" o l'Autorretrat de 1815. També hi ha retrats de cort, mostres dels Desastres de la guerra i dels Capritxos, escenes de Tauromàquia i els Somnis. Aquest conjunt d'obres mostren la complexitat i la singularitat de l'obra de Goya, que obre nous camins en l'art universal.
L'expisició de Goya, d'entrada gratuïta, s'estarà al Caixa Fòrum de Barcelona fins al 24 de juny.

I també...

AHIR vaig anar a... l'inauguració del 36è Saló d'Art Antic i Modern a la Fira de Barcelona. 


Tresors clàssics i contemporanis, escultures medievals o sofisticats treballs modernistes, Art Nouveau i Art Déco dialoguen amb talles romàniques i gòtiques, peces d'art africà, vanguàrdies pictòriques del s.19 i del s.20, mobiliari de diferents èpoques i estils, iconografia russa o alta joieria... en total, més de 10000 obres per ser admirades (anava a dir a l'abast de tothom... però no és cert, tot i que hi ha l'Espai del Desig que presenta obres de menys de 3000 euros) des d'avui dissabte 24 de març a l'1 d'abril.


No trobo en Jordi per enlloc... serà perquè es mimetitza molt bé enmig de tanta antigalla.

I també...

AHIR vaig anar a... l'inauguració del nou espai Ocaña, als números 13, 14 i 15 de la Plaça Reial de Barcelona (i).

El dilluns us en donaré més detalls de què és aquest espai que obre les seves portes avui al públic, i de qui era Ocaña, que afegiré en aquest mateix post. Però... de moment... us en deixo les imatges.

video
video
video
video

Hyvää viikonloppua!
Bon cap de setmana!

MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada