dissabte, 24 de març del 2012

AHIR vaig anar a...

A molts llocs.

AHIR vaig anar a... veure les exposicions de Goya i de Delacroix al Caixa Fòrum de Barcelona.


L'exposició "Eugène Delacroix (1798-1863)" comprèn el conjunt de la carrera del pintor i ofereix la presentació més completa de les seves obres des de l'exposició del centenari organitzada al Museu del Louvre l'any 1963, un conjunt d'obres que provenen de col·leccions públiques i privades d'Europa i Amèrica, des del començament quan buscava la inspiració en obres d'art i textos literaris, fins a l'etapa final, marcada pel realisme; des de grans pintures d'inspiració històrica fins a obres religioses o pintures d'animals, des de quadres de gran format fins a aquarel·les i gravats. 
L'exposició de Delacroix, d'entrada gratuïta, s'estarà al Caixa Fòrum de Barcelona fins al 20 de maig.

L'exposició de "Goya. Llums i ombres" consta de noranta-sis obres de l'artista, procedents de la col·lecció del Museo Nacional del Prado, entre les que destaquen El para-sol, La gallina cega, El ninot, La duquessa d'Alba i "la Beata" o l'Autorretrat de 1815. També hi ha retrats de cort, mostres dels Desastres de la guerra i dels Capritxos, escenes de Tauromàquia i els Somnis. Aquest conjunt d'obres mostren la complexitat i la singularitat de l'obra de Goya, que obre nous camins en l'art universal.
L'expisició de Goya, d'entrada gratuïta, s'estarà al Caixa Fòrum de Barcelona fins al 24 de juny.

I també...

AHIR vaig anar a... l'inauguració del 36è Saló d'Art Antic i Modern a la Fira de Barcelona. 


Tresors clàssics i contemporanis, escultures medievals o sofisticats treballs modernistes, Art Nouveau i Art Déco dialoguen amb talles romàniques i gòtiques, peces d'art africà, vanguàrdies pictòriques del s.19 i del s.20, mobiliari de diferents èpoques i estils, iconografia russa o alta joieria... en total, més de 10000 obres per ser admirades (anava a dir a l'abast de tothom... però no és cert, tot i que hi ha l'Espai del Desig que presenta obres de menys de 3000 euros) des d'avui dissabte 24 de març a l'1 d'abril.


No trobo en Jordi per enlloc... serà perquè es mimetitza molt bé enmig de tanta antigalla.

I també...

AHIR vaig anar a... l'inauguració del nou espai Ocaña, als números 13, 14 i 15 de la Plaça Reial de Barcelona (i).

El dilluns us en donaré més detalls de què és aquest espai que obre les seves portes avui al públic, i de qui era Ocaña, que afegiré en aquest mateix post. Però... de moment... us en deixo les imatges.


Hyvää viikonloppua!
Bon cap de setmana!

MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada