dijous, 29 de març del 2012

AHIR vaig anar a...

AHIR vaig anar a... veure La Gran Depresión, amb la Bibiana Fernández i la Loles León.



La vida sentimental de la Manuela no ha anat com ella hagués volgut. La Marta, però, sempre s'ha envoltat d'homes rics que l'han mantinguda i l'han duta a cos de rei. Ara, vuit anys després de l'última vegada que es van veure, després d'haver estat amigues durant molts anys, la Marta truca la Manuela quan intenta suicidar-se pel seu enèssim fracàs matrimonial. Els motius de la seva separació, els seus fracassos, les seves soledats, les seves pors, els homes i la maduresa seran alguns dels temes que s'abordin en aquesta comèdia histriònica, histèrica, hilarant i, a vegades, divertida, dirigida per Dunia Ayaso i Félix Sabroso, autors de produccions com Perdona bonita, pero Lucas me quería a mí (1997), El grito en el cielo (1998) i Fea (1994).



Però... malgrat que el plantejament de l'obra pugui tenir bastant bon aspecte, no ho és la seva realització. No crec que cap de les dues interpreti aquí el paper de les seves vides. No diré que au contraire, però esperava més d'elles... sobretot de la Loles León, que només quan actua onomatopèicament, o sembla que improvitzi, o es perdi en el guió, ens deixa entreveure la Loles que tots esperàvem, la Loles de les comèdies televisives o de pel·lícules com Mujeres al borde de un ataque de nervios o Amor de hombre. La Bibiana Fernández... bé... per l'edat que deu tenir está en molt bona forma.. física, em refereixo... la resta... uf! Crec que l'onomatopeia és el que realment salva les dues actrius... i la comèdia (que ho agraeix)!
Només si sou fans de les dues actrius us podria recomanar que l'anéssiu a veure. Ahir a la sala, que estava plena i no n'era el dia de l'estrena (que ja sabeu que aquest dia s'omplen les sales perquè tothom hi va de gorra) i era un dimarts a les vuit del vespre, n'hi devia haver molts de fans perquè tothom reia moltíssim. Jo també ho vaig fer en alguns moments... tot s'ha de dir... però, com us deia abans, només quan les dues actrius eren realment elles i no es cenyien estrictament al guió.


MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada